Ako prežiť zimu. Odpoveď bude hľadať vláda, gastro i cirkvi

TA3 TASR
9.11.2020 15:37

Budú hľadať odpoveď na otázku, ako prežiť zimu, ktorá bude dlhá a mimoriadne ťažká. Premiér Igor Matovič v súvislosti s pandémiou avizoval spoločné stretnutie so zástupcami podnikateľov v gastronómii, prevádzkovateľov kín či divadiel, so zástupcami škôl, posilňovní, športových klubov aj cirkví na Slovensku.

Ako prežiť zimu. Odpoveď bude hľadať vláda, gastro i cirkvi
SITA/Jana Birošová (ilu)

Diskutovať majú o opatreniach počas nadchádzajúcej zimy. Stretnutie sa má konať v utorok popoludní v hoteli Bôrik v Bratislave. Premiér o tom informoval na tlačovej konferencii.

Matovič sa podľa vlastných slov obáva, že ak počas zimy na päť či šesť mesiacov ostanú zatvorené rôzne prevádzky, dostaneme z toho "takú ponorku, že nebudeme mať schopnosť bojovať s pandémiou". Zdôraznil, že nás čaká epidemiologicky ťažká zima.

Očakáva, že si so zástupcami viacerých segmentov na stretnutí povedia aj to, kto je čo ochotný urobiť preto, aby sme si "slobodu užívali čo najdlhšie". "Zároveň považujem za dôležité, aby sme týmto ľuďom dali svetielko na konci tunela," uviedol s tým, že potrebujú vedieť, za akých podmienok by mohli znova fungovať. 

Matovič si vie predstaviť, že ak by sa dohodli, mohla by napríklad škola raz za tri týždne pretestovať svojich zamestnancov, žiakov a ich rodičov. "Škola si zabezpečí svoj odberový tím, my ako štát dodáme testy, materiálové zabezpečenie," poznamenal s tým, že by sa to dalo riešiť takýmto spoločným postupom. Aj o tom sa chce na stretnutí rozprávať, aby predišli dlhodobému fungovaniu škôl v dištančnom režime.

Matovič si vie predstaviť, že ak by sa dohodli, mohla by napríklad škola raz za tri týždne pretestovať svojich zamestnancov, žiakov a ich rodičov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok