Knicks prehrali v play off 12. duel v rade, Stoudemire sa zranil po zápase

TASR
1.5.2012 08:25

V tradične vyhrotenej sérii 1. kola play off vo Východnej konferencii NBA vedú basketbalisti Miami Heat nad New Yorkom Knicks už 2:0 na zápasy. Knicks prehrali v druhom stretnutí 94:104 a navyše prišli o krídelníka Amare Stoudemira, ktorý si vážne zranil ruku po skončení duelu za bližšie nešpecifikovaných okolností.

Knicks prehrali v play off 12. duel v rade, Stoudemire sa zranil po zápase
SITA

Miami pripravilo hráčom Knicks už dvanástu prehru v rade v zápasoch play off, čím hostia vyrovnali negatívny rekord NBA. Tucet prehier za sebou v nadstavbovej časti majú na konte už basketbalisti Memphisu Grizzlies, ktorí rokoch 2004 - 2006 nikdy neprešli sitom 1. kola play off. Knicks vyhrali v play off naposledy 29. apríla 2001. Krídelník hostí Carmelo Anthony sa blysol 30 bodmi, na víťazstvo však nestačilo hosťom ani ďalších 18 bodov Stoudemirea. Celú sériu však zatienila bizarná pozápasová udalosť, Stoudemire totiž opustil halu American Airlines s obviazanou rukou. Hráč Knicks má na ľavej ruke tržnú ranu a jeho štart v ďalších zápasoch je neistý. Zástupcovia newyorského klubu zatiaľ odmietli spresniť príčiny zranenia, ku ktorému došlo na ceste z palubovky do kabíny.

Basketbalisti Indiany Pacers sa vrátili do série, keď v druhom stretnutí zvíťazili nad tímom Orlando Magic 93:78 a vyrovnali na 1:1. V Indianopolise zaznamenal domáci David West 18 bodov a 11 doskokov, pričom rovnaký počet bodov pridali aj spoluhráči Danny Granger a George Hill. V drese Orlanda bol najproduktívnejší Glen Davis s 18 bodmi a 10 doskočenými loptami. Pacers tak prvý raz využili absenciu hviezdneho centra Dwight Howard, ktorý má zranenie chrbta. Indiana v druhom polčase zdolala kúzelníkov v doskokoch 26:13, pričom Magic mali celkovo len 36% úspešnosť streľby.

Play off NBA, 1. kolo:
Východná konferencia: Miami - NY Knicks 104:94 /stav série: 2:0/, Indiana - Orlando 93:78 /stav série: 1:1/
Západná konferencia: Oklahoma City - Dallas 102:99 /stav série 2:0/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok