Testovacie miesta pre autá zatvárajú, kolóny zablokovali cesty

TA3 TASR
31.10.2020 11:58

Bratislavská Karlova Ves od 14.00 h uzatvára drive-thru testovacie miesta v Slávičom údolí, pri Iuvente a pod mostom Lafranconi.

Pre peších slúžiť budú

Dôvodom je zablokovanie komunikácií a zahltenie okolia autami, ktorými sa otestovať prišli obyvatelia nielen z mestskej časti, ale celého západoslovenského kraja, najmä zo Záhoria, objasnil hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes s tým, že uvedené miesta budú slúžiť na odbery pre peších.

Takto vyzerá situácia pri drive-in odbernom mieste v Petržalke. Vozidlá čakajú v nekonečných radoch.

Mimoriadne komplikované pri drive-thru miestach je to aj v Ružinove a Petržalke, obe mestské časti radia sa týmto miestam vyhnúť. "Aktuálne odhady sú na 25 hodín čakania, ak ste na konci radu," opísal situáciu v Ružinove starosta mestskej časti Martin Chren. Polícia podľa neho zrejme čoskoro zamedzí ďalším autám pridávať sa do kolón.
Na dlhé rady čakajúcich áut pri štyroch odberných miestach na parkovisku pri obchodnom centre upozorňuje aj mestská časť Petržalka.

Čo spôsobilo blokovanie komunikácií

Minister obrany Jaroslav Naď na sobotňajšom tlačovom brífingu poznamenal, že samosprávy si vytvárali drive-thru miesta napriek odporúčaniam rezortu obrany, aby tak nerobili. "Ja ich nekritizujem, len konštatujem, viem, že to urobili pre svojich občanov," priznal minister, upozornil však, že zablokovanie komunikácií a kolóny áut spôsobili ráno napríklad to, že sa na viaceré odberné miesta v hlavnom meste nedostali autá vojakov, rozvážajúcich administratívne hárky.

Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová, naopak, vo videu na sociálnej sieti vyzýva, aby príslušníci polície a ozbrojených síl rešpektovali odporúčania zamestnancov miestnych úradov v súvislosti s usmerňovaním a pokynmi pri organizácii testovania. "Viem, že vy nie ste v strese a že sa nemusíte zodpovedať voličom, no my sme tu pre našich ľudí, poznáme miestne reálie a chceme, aby sa čo najviac tých, ktorí sa chcú otestovať, naozaj aj otestovať stihlo,“ povedala Čahojová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok