Revízora bodla žena do hrudníka, skončil v nemocnici

TA3 TASR SITA
30.1.2018 16:05

Košickí záchranári v utorok zasahovali v električke na Kuzmányho ulici v Košiciach, kde malo dôjsť k napadnutiu revízora.

Revízora bodla žena do hrudníka, skončil v nemocnici
SITA/Radoslav Maťaš

Podozrivú osobu zadržali

Na revízora v električke mestskej hromadnej dopravy v Košiciach krátko pred 12:00 zaútočila žena nožom. Toho previezli do nemocnice. Ako informuje polícia na svojej facebookovej stránke, podozrivú osobu na mieste zadržali. "Momentálne sa vykonávajú ďalšie procesné úkony, preto v tejto chvíli nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," dodala polícia.

Ako informoval denník Sme, revízora bodla žena tenkým vykosťovacím nožom do hrudníka po tom, čo si od nej vypýtal cestovný lístok. Incident sa odohral v električke č. 2 pred budovou Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach. Muž je mimo ohrozenia života.

Podľa hovorcu Košickej záchranky Igora Krupu po príchode záchranky na miesto udalosti bol pacient pri vedomí a s lekárkou komunikoval. "Okamžite po vykonaní nevyhnutných diagnosticko-liečebných úkonov bol v stabilizovanom stave za kontinuálneho monitoringu základných životných funkcií prevezený na Kliniku úrazovej chirurgie do Univerzitnej nemocnice," doplnil Krupa.

Podľa hovorkyne Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach Ivany Staškovej je pacient hospitalizovaný na Klinike úrazovej chirurgie. "Mladého muža sme prijali s jednou bodnou ranou v oblasti hrudníka. Momentálne je mimo ohrozenia života, pri vedomí a komunikuje," uviedla Stašková s tým, že hospitalizovaný bude ešte niekoľko dní.

Vyjadrili ľútosť nad incidentom

Dopravný podnik mesta Košice vyjadril prostredníctvom svojej hovorkyne Michaely Karaffovej ľútosť nad incidentom. "O náročnosti svojho povolania sa naši zamestnanci v teréne utvrdzujú deň čo deň, keď sú konfrontovaní s negatívnymi reakciami cestujúcich. V minulosti sme evidovali viacero napadnutí revízorov, nikdy však nedošlo k tak závažnému útoku. Zistenie, že reakcie ľudí, ktorým chceme naše služby poskytovať, sa posúvajú na životu nebezpečnú hranicu, sú pre nás viac ako znepokojujúce," zdôraznila Karaffová.

Ako povedala, v súvislosti s udalosťou dopravný podnik posilní hliadky vo vozidlách. "Pri vyšetrovaní útoku budeme intenzívne spolupracovať s mestskou a štátnou políciou. Vzhľadom na skutočnosť, že prípad je v štádiu vyšetrovania, bližšie informácie poskytovať nebudeme," dodala Karaffová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok