Potýčku v Zemanovom volebnom štábe vyšetruje polícia

TA3 SITA
28.1.2018 21:24

Česká polícia vyšetruje sobotňajšiu potýčku podporovateľov prezidenta Miloša Zemana a novinárov ako výtržníctvo.

Potýčku v Zemanovom volebnom štábe vyšetruje polícia
SITA/AP

Ako informoval spravodajský portál iDNES.cz, muži zákona sa incidentu venovali už v sobotu večer, ale až po tom, ako v nedeľu jeden z novinárov podal trestné oznámenie, ho mohli právne kvalifikovať.

"Podľa niektorých záberov mohlo dôjsť aj k ublíženiu na zdraví alebo poškodeniu majetku. Pretože však nikto zo zúčastnených políciu o incidente neinformoval, kriminalisti museli v samotných začiatkoch vychádzať len z otvorených informačných zdrojov. To však samo o sebe k stanoveniu právnej kvalifikácie nestačilo," uviedla hovorkyňa pražskej polície Andrea Zoulová s tým, že sa situácia zmenila, keď spomínaný novinár podal v nedeľu večer trestné oznámenie. "Na základe poskytnutých informácií aj analýzy dostupných videomateriálov vyšetrovatelia začali s úkonmi trestného konania pre podozrenie z prečinu výtržníctva, dodala. Podľa nej sa zatiaľ nedá predvídať, či sa právna kvalifikácia ešte rozšíri alebo zmení.

Incident sa stal v sobotu večer, keď Zeman už opustil volebný štáb a priestor medzi jeho podporovateľmi a novinármi sa otvoril. Keď sa redaktorovi Milanovi Rokytkovi prispievajúcemu aj na portál Parlamentní listy urobilo zle, skolaboval a na miesto prišli záchranári, začali si ostatní novinári ich zásah nakrúcať. S tým však nesúhlasil jeho kolega Jan Šolta, ktorý sa o Rokytku staral, a začal ich slovne napádať. K nemu sa pridal ďalší údajný novinár Karel Slezák, ktorý po výmene názorov fyzicky napadol kameramana z iDNES.cz. Udrel ho pri tom do hrudníka a do tváre.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok