Vlhová ovládla slalom na Svetovom pohári, Zuzulová slávila návrat

TA3 TASR SITA
28.1.2018 13:21

Slovenský ženský slalom zažil fantastickú olympijskú generálku, keď v nedeľňajšej súťaži Svetového pohára triumfovala Petra Vlhová. Vo švajčiarskom Lenzerheide navyše svoj úspešný "comeback" slávila Veronika Velez Zuzulová, ktorá skončila dvanásta. Barbara Kantorová nedokončila prvé kolo a to isté sa v druhej jazde na ceste za jasným víťazstvom prihodilo Američanke Mikaele Shiffrinovej.

Vlhová ovládla slalom na Svetovom pohári, Zuzulová slávila návrat
SITA/AP

Celkovo štvrtá

Zuzulová za Vlhovou v súčte oboch kôl zaostala o 2,61 s. Vlhová zvíťazila s náskokom 10 stotín sekundy pred Švédkou Fridou Hansdotterovou a 52 stotín pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou. Líderka po 1. kole, fenomenálna Američanka Mikaela Shiffrinová, doplatila na veľkú chybu pred koncom 2. kola a napokon nebola medzi klasifikovanými v cieli.

Dvadsaťdvaročná Vlhová si pripísala štvrtý triumf v pretekoch SP v kariére, druhý v aktuálnej sezóne po úvodnej paráde vo fínskom Levi. V celkovom priebežnom poradí SP je Vlhová štvrtá, v hodnotení slalomu jej patrí druhá priečka za Shiffrinovou.Článok budeme aktualizovať.

Zuzulová úvod zvládla

Slalomová stálica nedávnej minulosti Velez-Zuzulová pred pretekmi avizovala, že jej forma ešte nezodpovedá útoku na najvyššie priečky a účasť v Lenzerheide bude brať predovšetkým ako test svojej pripravenosti bez ambície na najvyššie priečky konečného poradia. S číslom 15 (žrebovaná v druhej najlepšej výkonnostnej skupine) prešla cieľom 1. kola s mankom 3,63 s za líderkou Shiffrinovou, čo značilo v sumáre všetkých pretekárok 21. miesto a postup do 2. kola.

V druhej jazde Velez-Zuzulová výborne zvládla úvodnú strmú časť po štarte a hoci postupne prišla o časť svojho veľkého náskoku, napokon jej to stačilo na priebežné prvé miesto a celkov dvanáste v konečnom výsledkovom poradí.

Tretia slovenská olympionička Barbara Kantorová s číslom 64 v 1. kole napokon svoju jazdu nedokončila. Z pôvodného počtu 65 slalomárok na štarte neklasifikovali v cieli až 19, druhé kolo nedokončili tri pretekárky vrátane Shiffrinovej. Najbližšie 30. januára prídu na rad v rámci SP paralelné slalomové tzv. mestské preteky v Štokholme, kde sa predstavia ženy aj muži.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní:

Slalom žien (1. + 2. kolo): 1.Petra Vlhová (SR) 1:50:53 min, 2. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,10 s, 3. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,52, 4. Melanie Meillardová (Švaj.) +0,71, 5. Nina Haverová-Lösethová (Nór.) +1,52,...12. Veronika Velez-Zuzulová +2,61,... Barbara Kantorová (obe SR) nedokončila 1. kolo a nepostúpila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok