Nových nakazených bolo na Orave viac ako v Bratislave

TA3 SITA
28.9.2020 13:22

Za sobotu 59 prípadov, za nedeľu až 70. Oravské mesto Námestovo zaznamenáva v posledných dňoch mimoriadne vysoké prírastky nových infikovaných, aktuálne prekonalo aj oveľa väčšie hlavné mesto Bratislavu. Problémy má aj Tvrdošín. Úrad verejného zdravotníctva informoval, odkiaľ nákaza pochádza.

Nových nakazených bolo na Orave viac ako v Bratislave
SITA/Ľudovít Vaniher

Väčšinu nových pozitívnych prípadov v okresoch Námestovo a Tvrdošín potvrdili hygienici v dvoch výrobných podnikoch. Ako uviedol na sociálnej sieti Úrad verejného zdravotníctva SR, osoby sa nachádzajú v domácej izolácii, rovnako aj ich úzke kontakty, ktoré budú v najbližších dňoch testované na Covid-19.

Podniky aktuálne fungujú podľa vypracovaných krízových plánov. Zároveň Regionálny úrad verejného zdravotníctva Dolný Kubín v spolupráci s vedením podnikov nastavuje potrebné protiepidemické opatrenia. Pre okresy Námestovo, Tvrdošín a Dolný Kubín boli pre zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu pred časom vydané lokálne opatrenia.

Prevažnú väčšinu prípadov potvrdených v nedeľu v okrese Martin tvoria študenti, ktorých testuje lekárska fakulta. Pozitívne osoby sú v izolácii na osobitnom poschodí na internáte. Regionálne úrady verejného zdravotníctva zaznamenali v nedeľu 265 potvrdených nových prípadov Covid-19 z 1 954 laboratórnych vyšetrení. Početnejšie prípady hlásili regionálne úrady v Bratislave, v Dolnom Kubíne a v Martine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok