V Ružinove majú problém. Nakazených hlásia na centrálnom príjme

TA3 TASR
26.9.2020 22:14

V nemocnici v bratislavskom Ružinove potvrdili 18 zdravotníkom na pracovisku centrálneho príjimacieho oddelenia nákazu novým koronavírusom.

Sanitky odklonili

Z dôvodu nevyhnutnej dezinfekcie nebude Ružinov od polnoci prijímať na centrálnom príjme pacientov privážaných sanitkami, tých ktorí prídú po vlastnej linke ošetria zdravotníci v náhradných priestoroch nemocnice. Potvrdila to hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

"Všetci zdravotnici boli bezpríznakoví, nevykazovali žiadne symptómy infekcie. Momentálne sú všetci v domácej karanténe," priblížila situáciu Kliská. Výskyt ochorenia pomohlo podľa jej slov zachytiť aktívne vyhľadávanie, ktoré UNB realizuje pravidelne na všetkých svojich pracoviskách. "Prijali sme všetky bezpečnostné opatrenia, informovali sme regionálneho hygienika a dezinfikovali kontaminované priestory," oznámila hovorkyňa.

V sobotu informovali o potvrdení ochorenia COVID-19 aj z Národného onkologického ústavu v Bratislave. Pozitívne testovaní boli šiesti lekári, päť sestričiek a dvaja sanitári. "Zdravotnú starostlivosť však poskytujeme pre pacientov v štandardnom režime," uistila hovorkyňa NOÚ Patrícia Kubicová.

Priestory dezinfikujú

V noci zo soboty na nedeľu bude vykonaná aj ohnisková dezinfekcia priestorov, pod dohľadom nemocničných hygienikov. Z tohto dôvodu musel byť zabezpečený odklon sanitiek na iné pracoviská centrálneho príjmu v rámci UNB (nemocnice na Antolskej ulici v Petržalke, na Kramároch a v Starom Meste).

"Pacientov preto prosíme, aby sa po príchode na centrálny príjem riadili pokynmi našich zdravotníkov, ktorí robia všetko preto, aby bola zdravotná starostlivosť počas dezinfekcie zabezpečená," dodala Kliská. V sobotu informovali o potvrdení ochorenia COVID-19 aj z Národného onkologického ústavu v Bratislave. Pozitívne testovaní boli šiesti lekári, päť sestričiek a dvaja sanitári. "Zdravotnú starostlivosť však poskytujeme pre pacientov v štandardnom režime," uistila hovorkyňa NOÚ Patrícia Kubicová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok