Novotný: V súťaži o post predsedu SDKÚ som trošku takým čiernym koňom

TASR
30.4.2012 15:11

Viliam Novotný z SDKÚ-DS dnes potvrdil, že bude kandidovať na predsedu strany a bude sa tak uchádzať o podporu delegátov na májovom kongrese. Podporu mu dnes vyjadrilo aj dnešné rokovanie predsedníctva regionálneho zväzu v Košiciach.

Novotný: V súťaži o post predsedu SDKÚ som trošku takým čiernym koňom
SITA

"Cítim sa po 12 rokoch mojej politickej kariéry v SDKÚ pripravený," vyhlásil dnes na tlačovej konferencii k svojej kandidatúre. Podporu miestnych zväzov si veľmi váži. Telefonicky ho podľa neho oslovili aj jeho členskí kolegovia zo Žilinského či Banskobystrického kraja.

Novotný má víziu, že SDKÚ bude otvorenou, modernou, stredopravou politickou stranou. "Strana, ktorá pôjde do regiónov k ľuďom a bude hájiť ľudí, ktorí pracujú a platia dane," zdôraznil. Na otázku TASR, ako vidí svoje šance, zhodnotil, že ďalší dvaja kandidáti na post nového šéfa strany, Lucia Žitňanská a Pavol Frešo, sú silnejšími. Uvedomuje si ich veľkú podporu. "Som trošku takým čiernym koňom v tejto súťaži," dodal.

Tento týždeň chce rozoslať elektronicky všetkým členom SDKÚ-DS svoju víziu strany do budúcnosti, očakáva diskusiu. Stranu sa pokúsil zhodnotiť aj ako lekár. "Odišli sme od ľudí, prestali sme sa s ľuďmi rozprávať. Potrebujeme jeden nový, aktuálny a hlavne zrozumiteľný program," dodal.

Novotný si váži, že SDKÚ-DS podržala v predčasných voľbách hlavne mestská inteligencia. "Ale to pre SDKÚ nemôže byť dostačujúce, potrebujeme osloviť všetkých ľudí, ktorí pracujú a platia dane," zdôraznil.
Predseda Regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Košickom kraji Marek Vargovčák dnes informoval, že Novotný získal v rámci košického regiónu 32 nominácií miestnych zväzov, jednu nomináciu mestského koordinačného výboru v Košiciach a jednu nomináciu okresných rád v Spišskej Novej Vsi a Gelnici. Frešo dostal deväť nominácií, Žitňanská päť nominácií miestnych zväzov a jednu nomináciu okresnej rady v Sobranciach. Podľa Vargovčáka štyri miestne zväzy nenavrhli nikoho.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok