Navaľného prepustili nemocnice, z otravy sa bude zotavovať dlho

TA3 TASR
23.9.2020 09:35

Ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného prepustili z berlínskej nemocnice. Zotavoval sa tam z otravy. Lekári však nevedia povedať, či sa mu plne podarí zotaviť. Kde sa opozičný predák nachádza zatiaľ nie je jasné. Kremeľ na jeho prepustenie reagoval so slovami, že je v Rusku kedykoľvek vítaný.

Navaľného prepustili z nemocnice v utorok po 32 dňoch. "Na základe pokroku a aktuálneho stavu pacienta sa ošetrujúci lekári domnievajú, že úplné zotavenie je možné," uviedla vo vyhlásení nemocnica. Navaľný bol hospitalizovaný v nemocnici Charité od 22. augusta. Letecky ho tam previezli zo sibírskeho mesta Omsk, kde ho hospitalizovali 20. augusta po núdzovom pristátí lietadla po tom, ako mu počas letu z mesta Tomsk do Moskvy prišlo nevoľno.

Alexej Navaľný: "Plány sú vždy jednoduché: fyzioterapeut každý deň. Pravdepodobne rehabilitačné stredisko. Státie na jednej nohe. Opäť získať úplnú kontrolu nad prstami. Udržať rovnováhu."

Nemecká vláda oznámila, že laboratóriá vo Francúzsku a vo Švédsku nezávisle od seba potvrdili zistenia nemeckých expertov, ktorí na základe výsledkov laboratórnych testov dospeli k záveru, že Navaľný bol otrávený nervovoparalytickou látkou zo skupiny novičok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok