PR správa

Analógovo, alebo digitálne? SEAT vyriešil túto dilemu

PR
22.9.2020 10:27

 Dva odlišné prístupy k ovládaniu infotainmentu vozidla pre maximálny komfort vodiča

Analógovo, alebo digitálne? SEAT vyriešil túto dilemu
PR

Svet sa mení, stáva sa čoraz viac digitalizovaným. S tým rastie aj dopyt po tesnejšom prepojení tohto digitálneho  sveta s automobilom. Modernizované modely SEAT sú sériovo vybavené systémom SEAT Connect 3.generácie, vďaka čomu má užívateľ všetky informácie o vozidle neustále vo svojom smartphone (poloha, pohyb, jazdné údaje, stav paliva, uzamknutie na ďiaľku, komunikácia so servisným partnerom a ešte mnoho ďalšieho). Aby mal užívateľ aj pri používaní svojho vozidla všetky informácie na dosah, infotainment vozidiel SEAT je dostupný vo dvoch variantoch:

S tradičnými otočnými ovládačmi

Úplne nový SEAT Media System Plus s uhlopriečkou 8,25 palca ponúka dokonalú symbiózu najnovších technológií s ovládaním základných najpoužívanejších funkcií fyzickými hardverovými tlačidlami. SEAT Media System Plus tvorí plnohodnotný základ v ponuke modelov Ibiza, Arona, Ateca a aj pre úplne nový Leon vo všetkých štyroch výbavových stupňoch. Ku všetkým potrebným informáciam sa tak dá jednoducho dostať cez jeden klik. Navyše pre zmenu intenzity hlasitosti a pohyb v menu slúžia dva otočné ovládače po bokoch. a umožňuje tiež úplnú integráciu smartfónu cez systém Full Link pre zariadenia s iOS, alebo Android.

pr6_0a140371-b44b-7950.jpg

Pre milovníkov najmodernejšej techniky dotykom, alebo gestami

Pre nadšencov najmodernejších technológií ponúka SEAT nadstavbu, v podobe vstavanej navigácie SEAT Navi System s 25,4cm (10 palcovým) Retina displejom s vysokým rozlíšením. Voliteľný Navi system s ovládaním gestami a adaptívnou navigáciou s trojrozmerným (3D) zobrazovaním, zohľadňujúcou dopravné informácie v reálnom čase. Všetky informácie sa okamžite zobrazia na digitálnom združenom prístroji SEAT Digital Cockpit, vybavený konfigurovateľným Retina displejom s uhlopriečkou 26 cm (10,25 palca), ktorý je prepojený so systémom infotainmentu. Rozdelenie displeja infotainmentu je plne prispôsobiteľné a je len na vodičovi, aké informáci chce mať dostupné.

pr1_0a140371-b470-a65a.jpg

Pre dokonalý prehľad slúží šesť personalizovateľných šikmých plôch (3+3), kde si užívateľ sám predvolí, čo chce, aby mu vozidlo počas jazdy zobrazovalo. Spodnú lištu tlačidiel tvoria ďalšie plne personifikovateľné ikony s okamžitým preklikom k potrebným informáciam a nastaveniam. Navyše cez ľahko dostupnú ikonku vozidla v pravom dolnom rohu sú dostupné všetky najmodernejšie asistenčné systémy jediným dotykom.

Úplnou novinkou pre značku SEAT je tzv. Touch Slider – vystúpená plocha pod 10 palcovým displejom, ktorá stiera rozdiely medzi hardverovými a dotykovými plochami. Cez jednoduché poklepanie, ale potiahnutie prstom po tejto ploche je možné jednoducho, bez nutnosti spustiť oči z vozovky, nastavit teplotu, hlasitosť, alebo rozlíšenie navigácie.

Komfortnou čereškou na torte je 3-stupňová ikonka AUTO pre nastavenie automatickej klimatizácie SEAT Climatronic s AirCare filtrom, vďaka čomu je jedným klikom možné nastaviť intenzitu klimatizácie v troch stupňoch (mierne, štadardný, intenzívny). Ikonka AUTO spolu s vyhrievaním sedadiel a informáciou o nastavenej teplote je zobrazená neustále na tom istom mieste v centrálnej časti displeja bez ohľadu na aktuálne zobrazenie a je tak neustále dostupná pre čo najväčší komfort a pohodlie posádky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok