Novým trénerom MFK Košice sa stal Ján Kozák, na poste nahradil L. Šimča

TA3, TASR
30.4.2012 14:41

Štyri kolá pred koncom tohto ročníka futbalovej Corgoň ligy menia trénera v Košiciach. Ladislava Šimča strieda na lavičke MFK Ján Kozák starší. Skúsený futbalový odborník sa tak vracia do klubu, s ktorým získal aj dva majstrovské tituly.

Novým trénerom MFK Košice sa stal Ján Kozák, na poste nahradil L. Šimča
SITA

Hlavným kormidelníkom MFK Košice sa v pondelok stal Ján Kozák st., ktorý v tejto funkcii nahradí doterajšieho lodivoda Ladislava Šimča. Vedenie klubu pristúpilo k tomuto kroku na základe nepresvedčivých výkonov tímu v posledných kolách najvyššej slovenskej súťaže a prehra na ihrisku posledného mužstva z Dunajskej Stredy spečatila Šimčov osud.

Klubu z metropoly východu patrí štyri kolá pred koncom corgoňligovej sezóny 2011/2012 priebežne predposledná 11. pozícia. "V prvom rade by sme sa chceli trénerovi Šimčovi poďakovať za odvedenú prácu. Postavenie v tabuľke a to, že nemáme definitívu záchrany nás prinútila riešiť situáciu takýmto spôsobom a tréner Kozák preberá od pondelka A-mužstvo," uviedol pre TASR športový riaditeľ MFK Ivan Kozák.
Staronový tréner Ján Kozák st. naposledy pôsobil pri košickom A-tíme ako lodivod v rokoch 2005 - 2009 a má za úlohu udržať klub v najvyššej súťaži.

"Hlavným cieľom je zachrániť ligu a skonsolidovať mužstvo. Určite je potrebné priniesť nový vietor do kabíny, pretože hlavne spôsob akým sa prezentujeme na ihrisku nie je dobrý. Tréner Kozák je dostatočne skúsený na to, aby si urobil prehľad o mužstve v každodennom tréningovom procese. V klube pôsobil na inej pozícii, takže pozná hráčov, no nie tak detailne, akoby chcel," skonštatoval Ivan Kozák a podľa jeho slov si Ján Kozák st. zatiaľ neprinesie na lavičku nových spolupracovníkov a do konca sezóny zostane celý realizačný tím pokope, pokiaľ sa jeho členovia nerozhodnú inak, vrátane Šimča.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok