Grécku po ničivom požiari v Morii pomohlo aj Slovensko

TA3 SITA
18.9.2020 14:10

Po ničivom požiari v utečeneckom tábore Moria sa snažia Grécku pomôcť viaceré krajiny. Nemecko vyzvalo členov Európskej únie, aby prijali niekoľko migrantov. Slovensko poslalo do krajiny materiálnu humanitárnu pomoc.

Slovensko v rámci humanitárnej pomoci poskytlo utečeneckému táboru Moria v Grécku materiál v hodnote viac ako 38-tisíc eur. Ten bol vyčlenený zo zásob Ministerstva vnútra SR, zahŕňa spacie vaky, karimatky, prikrývky, chemické toalety, kanistre a nepremokavé plachty.

Pomoc je určená na zmiernenie nedávneho ničivého požiaru v utečeneckom tábore Moria na ostrove Lesbos. Informoval o tom Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Lietadlo s humanitárnou pomocou pre Grécko odletelo z bratislavského letiska 18. septembra.

Ako ďalej priblížil rezort diplomacie, humanitárna pomoc je výsledkom koordinácie rezortov zahraničných vecí a vnútra. Pomoc je poskytovaná ako súčasť oficiálnej rozvojovej spolupráce Slovenska pod značkou SlovakAid a v najbližších dňoch bude odovzdaná 13-tisíc ľuďom, ktorí sa v dôsledku požiaru ocitli bez strechy nad hlavou.

Lietadlo s humanitárnou pomocou pre Grécko odletelo z bratislavského letiska 18. septembra. Pomoc je výsledkom koordinácie rezortov zahraničných vecí a vnútra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok