Pellegriniho Hlas už zaregistrovali, odovzdal 94 000 podpisov

TA3 TASR SITA
11.9.2020 10:20

Ministerstvo vnútra už zaregistrovalo stranu Petra Pellegriniho Hlas-sociálna demokracia. Vyplýva to z registra politických strán a hnutí, ktorý je zverejnený na webe rezortu. Dátum registrácie subjektu je 11. septembra.

Strana požiadala o registráciu v polovici augusta. Na ministerstvo odovzdala vyše 94 000 vyzbieraných podpisov od občanov. Na registráciu strany je podľa zákona potrebných aspoň 10 000 podpisov. Na Slovensku je zatiaľ registrovaných okolo 160 politických strán a hnutí.

Hlas sa začal formovať po tom, ako Pellegrini a viacerí jeho kolegovia odišli zo Smeru-SD, s ktorým sa názorovo rozišli. Medzi nimi je desať súčasných poslancov parlamentu, napríklad bývalí podpredsedovia Smeru-SD Richard Raši a Peter Žiga, bývalá členka predsedníctva Denisa Saková a tiež poslanci Ľubica Laššáková, Ján Ferenčák, Matúš Šutaj Eštok, Peter Kmec, Erik Tomáš, Róbert Puci a Ján Blcháč. 

Hlas má v pléne NR SR 11 poslancov. V stredu požiada o vytvorenie samostatného poslaneckého klubu. Peter Pellegrini uviedol, že o tom hovorili s viacerými politickými stranami. „Naposledy pán Sulík povedal, že koalícia nás asi nepodporí," uviedol a dodal, že je realista. Podľa neho vytvorenie poslaneckého klubu nepodporí ani Smer-SD, lebo ich vnímajú ako silnú konkurenciu.

Hlas má v pléne NR SR 11 poslancov. V stredu požiada o vytvorenie samostatného poslaneckého klubu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok