PR správa

Red Bull Basement hľadá mladých inovátorov

PR
7.9.2020 15:55

Máte hlavu plnú nápadov, ktoré by mohli mať pozitívny dopad na vašu školu, kampus, mesto, a možno aj na celý svet? Red Bull Basement hľadá kreatívnych inovátorov - študentov, ktorým dá krídla, dostane ich na svetové pódium a ich vízie pomôže zmeniť na skutočnosť.

Red Bull Basement hľadá mladých inovátorov
PR

Súčasťou tretieho ročníka tohto globálneho programu je až 36 krajín z celého sveta, študenti zo Slovenska majú šancu zapojiť sa po prvý raz. Prihlasovacia fáza je už spustená a do 25. októbra2020 otvorená pre dvojčlenné tímy a jednotlivcov. Prihlásiť sa môžu všetci študenti starší ako 18 rokov, ktorí vedia po anglicky a 60-sekundové video s jasne odprezentovaným nápadom nahrajúna oficiálny web projektu Red Bull Basement. Verejné hlasovanie bude v týždni od 26. októbra a onajlepšom slovenskom nápade následne rozhodne porota zostavená z odborníkov. Tí najšikovnejší inovátori z každej zapojenej krajiny sa na konci roka stretnú na spoločnom workshope v zatiaľneodhalenej lokalite.

rb-maggie-stephenson-red-bull-content-pool_0a140370-3bb9-04d8.jpg

Bude najlepší nápad roka 2020 zo Slovenska?

Pozitívne zmeny v spoločnosti, technologické inovácie, ktoré pomáhajú uľahčiť každodennésituácie, aplikácie, systémy, ktoré môžu zjednodušiť štúdium alebo ovplyvniť dlho zabehnuténefungujúce procesy. Všetky nápady sú vítané! Mladí vizionári sú aj na Slovensku a niekedypotrebujú iba malú pomoc na to, aby mohli dokázať veľké veci. Práve Red Bull Basement môže byť ich odrazovým mostíkom. Mentoring, workshopy, networking, dotiahnutie finálnych krokov rozbehnutého projektu alebo prepojenie s veľkými firmami či potenciálnymi investormi. Toto všetko môžu získať študenti, ktorí chcú zamakať na realizácii svojich nápadov a neplánujú na takúto príležitosť čakať do svojich promócií.

rb-ryan-bolton-red-bull-content-bull-1_0a140371-3b2e-d1a0.jpg

Z myšlienok sa stali fumkčné riešenia

Počas posledných dvoch ročníkov Red Bull Basement sa na workshopoch v Berlíne a Toronte stretli nadaní študenti zo všetkých kútov sveta. Víťazným nápadom roka 2019 sa stala aplikácia Audvice, ktorá zoskupuje učebné materiály pre študentov aj učiteľov v audio forme na jednej platforme. Dve mladé vývojárky, ktoré aplikáciu vymysleli, aktuálne spolupracujú s firmami Red Bull a Cisco na globálnom pilote. Rovnako sa darí aj ďalším tímom z Pakistanu, Indie či Japonska, ktoré vďaka účasti na workshope mohli rozbehnúť svoje projekty naplno na lokálnej úrovni.

Prihlášky a viac info nájdete na BASEMENT.REDBULL.COM.

#REDBULLBASEMENT

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok