Premiérka sa do rána rozhodne, čo bude s eurovalom

TA3, SITA
10.10.2011 21:22

Premiérka Iveta Radičová sa do rána rozhodne, aký postup navrhne v súvislosti s eurovalom. Koaliční partneri sa totiž ani dnes nedokázali dohodnúť na podpore eurovalu 1 a 2.

Svoje rozhodnutie oznámi na stretnutí s predsedami koaličných strán, ktoré bude ráno na Úrade vlády SR. Premiérka po skončení Koaličnej rady novinárom povedala, že prehlbujúca sa kríza si vyžaduje nástojčivé riešenie. „Slovensko dokáže len ťažko čeliť problémom osamotené. Bez nadnárodných programov je malá šanca, že zvládneme toto obdobie,“ povedala.

Predstavitelia koaličných strán sa rozišli teraz do svojich straníckych centrál. Tam ešte dnes večer budú rokovania najvyšších straníckych orgánov jednotlivých vládnych strán.

Podľa informácií agentúry SITA predsedníčka vlády ponúkla dnes večer na Koaličnej rade tri alternatívy – spojenie hlasovania o eurovale s vyslovením dôvery vláde, demisiu, ak euroval v parlamente neprejde, ale aj demisiu ešte pred hlasovaním, aby sa vytvoril priestor na ďalšie rokovania.

Lídri vládnych strán sa po rokovaní koaličnej rady rozpŕchli do svojich straníckych centrál. Nové informácie majú naši reportéri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok