Na thajskom trhovisku vybuchla bomba, o život prišlo niekoľko ľudí

TA3 TASR
22.1.2018 08:09

Traja ľudia zahynuli a ďalších 18 osôb utrpelo zranenia pri pondelkovom výbuchu bomby v provincii Jalá v južnom Thajsku.

Na thajskom trhovisku vybuchla bomba, o život prišlo niekoľko ľudí
SITA/AP

Príčinou explózie bolo improvizované výbušné zariadenie umiestnené vo vnútri palivovej nádrže motocykla, ktorý stál zaparkovaný pred trhoviskom v Jalá, 1080 kilometrov južne od Bangkoku. Uviedol to regionálny policajný veliteľ. Obeťami boli občania Thajska - príslušníci budhistického aj moslimského vierovyznania.

Zranených po útoku previezli do miestnej nemocnice, kde neskôr traja z nich zomreli. Polícia z útoku podozrieva miestnych separatistických povstalcov. Identita páchateľov nie je známa. Prípad začala vyšetrovať miestna polícia.

Vyše 6500 ľudí bolo zabitých a tisíce ďalších zranených od roku 2004, keď sa začalo povstanie za odtrhnutie troch najjužnejších provincií Thajska - Nárátchivát, Pattání a Jalá. Povstalci bojujú za nezávislosť trojice moslimských provincií, zatiaľ čo zvyšok Thajska je prevažne budhistický. Región bol až do anexie Thajskom v roku 1909 nezávislým moslimským sultanátom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok