Našli odsúdeného Majského. Nie je schopný ničoho, tvrdí lekár

TA3
3.8.2020 14:21

Podarilo sa nájsť niekdajšieho veľkopodnikateľa Jozefa Majského, ktorého po dlhých rokoch právoplatne odsúdili v kauze nebankovky a následne po ňom vyhlásili národné aj medzinárodné pátranie. Majský je na pražskej psychiatrii. Ošetrujúci lekár tvrdí, že muž, ktorému sa roky darilo odďaľovať právoplatný rozsudok, nie je schopný "akýchkoľvek úkonov" a zostane hospitalizovaný.

O hľadaní Majského píše slovenská polícia na Facebooku. "Na základne získaných poznatkov od oddelenia cieľového pátrania slovenskej polície začali českí kolegovia preverovať miesta, na ktorých sa mohol zdržiavať právoplatne odsúdený Jozef Majský," uviedli strážcovia zákona s tým, že prvotné previerky neviedli k želanému výsledku. "Získané indície napovedali, že odsúdený sa začal skrývať. Policajti ho napokon vypátrali na pražskej psychiatrii. Podľa posledného vyjadrenia ošetrujúceho lekára nie je Majský schopný akýchkoľvek úkonov, a preto zostáva hospitalizovaný," napísala polícia SR.

Po právoplatne odsúdenom podnikateľovi bolo na základe platného európskeho zatýkacieho rozkazu vyhlásene národné, ako aj medzinárodne pátranie. Senát Najvyššieho súdu v stredu zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest a potvrdil mu deväť rokov odňatia slobody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok