Suma bude závisieť od ľudí. Takto by mal fungovať fond pomoci

TA3 TASR
2.8.2020 08:46

Úrad vlády z Fondu vzájomnej pomoci prispeje konkrétnemu žiadateľovi o pomoc toľko peňazí, koľko mu prispeje verejnosť. Mechanizmus prerozdeľovania financií bude zverejnený na webovom portáli, ktorý má úrad spustiť v najbližších dňoch, uviedol tlačový a informačný odbor Úradu vlády. Vo fonde, ktorý v apríli založil premiér Igor Matovič, je aktuálne vyše 676.000 eur.

Suma bude závisieť od ľudí. Takto by mal fungovať fond pomoci
SITA/Branislav Bibel (ilu)

Na webovej stránke nájde verejnosť postup, ako si zaregistrovať žiadosť a aké konkrétne kroky musí urobiť, aby peniaze z fondu získala. Prerozdeľovanie financií bude závisieť od verejnosti. "Kľúč na prerozdeľovanie financií z fondu bude taký, že koľko konkrétnemu žiadateľovi prispeje verejnosť, toľko z Fondu vzájomnej pomoci prispeje Úrad vlády SR. Maximálna výška príspevku pre jedného žiadateľa je 1000 eur," priblížili z odboru.

Maximálna výška príspevku pre jedného žiadateľa je 1000 eur.

Úrad vlády na projekte spolupracuje s neziskovou organizáciou Ľudia ľuďom. Fond predstavil Matovič ako spoločné rozhodnutie koaličných strán s tým, že doň budú prispievať poslanci koalície. Má ísť o formu pomoci pre ľudí zasiahnutých koronakrízou.

Podľa informácií na transparentnom účte do fondu zatiaľ posielajú peniaze poslanci za OĽANO a Sme rodina, prispeli doň aj premiér, minister zahraničných vecí Ivan Korčok či minister školstva Branislav Gröhling.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok