Dievčatko mali uniesť pred 13 rokmi, polícia objavila tajnú pivnicu

TA3 TASR
29.7.2020 23:50

Skrytú pivnicu objavila nemecká polícia v stredu v malej záhrade na okraji mesta Hannover počas tretieho dňa pátracej akcie v prípade zmiznutia britského dievčatka Madeleine McCannovej v portugalskom letovisku pred 13 rokmi.

Na pozemku žil 43-ročný Nemec

Polícia pri pátraní na pozemku, kde v minulosti v karavane žil 43-ročný Nemec Christian B., ktorý je podozrivý z vraždy McCannovej, použila bager, pátracie psy, dron či radar. Či policajti našli nejaké dôkazy, však zatiaľ nie je známe. Pivnicu v záhrade pri rekreačnej chatke našli policajti po tom, čo vykopali 15 metrov širokú jamu. Polícia predpokladá, že Christian B. žil na tomto pozemku v roku 2007 krátko po tom, čo vtedy trojročná McCannová zmizla v portugalskom letovisku Praia da Luz, kde bola s rodičmi.

Jedna z policajných teórií hovorí o tom, že Christian B. uniesol Madeleine do Nemecka. Prokuratúra v meste Braunschweig potvrdila, že pátracia akcia, na ktorej sa podieľali desiatky policajtov, bola súčasťou vyšetrovania vraždy, z ktorej je Christian B. podozrivý. Nemec žil v portugalskom regióne Algarve v pravidelných intervaloch v rokoch 1995 - 2007.

Predpokladajú, že je mŕtva

Vyšetrovatelia predpokladajú, že McCannová je mŕtva. Po tom, ako dievčatko 3. mája 2007 zmizlo, žil Christian B. v mikrobuse v Hannoveri v spolkovej krajine Dolné Sasko a pracoval v dielni neďaleko záhrady, kde sa uskutočnila pátracia akcia.

britain-missing-girl-93658-3e5affee3dcb4a6a86466e7dcc08d0cc_0a140370-ee1c-8675.jpg

Koncom roku 2019 bol Christian B. odsúdený na sedem rokov väzenia za znásilnenie Američanky, ktorá mala v času spáchania trestného činu 72 rokov. Voči rozsudku bolo podané odvolanie. V minulosti sa dopustil viacerých ďalších trestných činov vrátane zneužívania detí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok