Neschopnosťou nás obral o milióny? Blaha kritizoval Matoviča

TA3 TASR
23.7.2020 11:39

Smer-SD na tlačovej besede kritizoval "škandalóznu" tlačovú konferenciu Igora Matoviča ku svojej diplomovke aj formu prezentovania premiéra na sociálnej sieti. Ľuboš Blaha spomenul premiérove statusy s fotografiami hrncov, príborov, kávičky či motorky.

Neschopnosťou nás obral o milióny? Blaha kritizoval Matoviča
SITA/Alexandra Čunderlíková

Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha na tlačovej konferencii kritizoval Matovičovo správanie. Poznamenal, že kauza jeho diplomovej práce nie je jediný dôvod na jeho odvolávanie. Tvrdí, že škodí Slovensku svojou neschopnosťou. "Ak ho dnes odvolávame, nie je to len preto, že zlyhal pred 20 rokmi, lebo 'opajcol' svoju diplomovku," poznamenal Blaha. Tvrdí, že Matovič škodí Slovensku svojimi vyjadreniami a správaním. Pripomenul tiež výsledky samitu lídrov v Bruseli, na ktorom Matovič podľa neho riadne nerokoval a svojou neschopnosťou obral Slovensko o milióny eur.

Blaha v súvislosti s neotvorením schôdze skonštatoval, že hoci má koalícia v pléne ústavnú väčšinu, naďalej potrebuje rozoštvávať občanov. Kritizoval premiérove vyjadrenia v súvislosti s kauzou jeho diplomovej práce. Podľa jeho slov sa len vyhovára. Podotkol, že ak je niekto na čele vlády, nemôže sa naďalej správať ako bláznivý opozičný poslanec.

Premiér má vo štvrtok v pléne čeliť odvolávaniu. Návrh na vyslovenie nedôvery Matovičovi predložili opoziční poslanci Juraj Blanár (Smer-SD) a Richard Raši (nezaradený). Urobili tak po medializovaní podozrení, že diplomová práca premiéra je plagiát, dôvodov na jeho odvolanie vidia viacero.

Opozícia nemá v pléne dostatok hlasov na odvolanie premiéra. Koalícia Matovičov odchod nežiada. Návrh by preto nemal prejsť. Ak by sa však našlo dosť hlasov a premiér by padol, skončila by aj vláda.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok