POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
18.1.2018 06:07

Oblačno až zamračené, dopoludnia miestami polooblačno. Postupne na mnohých miestach sneženie, na juhozápade aj dážď. Miestami tvorba snehových jazykov. Denná teplota -1 až 5 stupňov. Slabý, postupne južný až juhozápadný vietor do 35 km/h, v nárazoch miestami okolo 60 km/h. Na horách búrlivý vietor až silná víchrica.

Situácia

V silnom západnom prúdení postúpi do našej oblasti frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa rýchlo presunie zo Severného moraaž nad Poľsko.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, len spočiatku miestami zmenšená oblačnosť. Ojedinele,popoludní od západu na na väčšine územia sneženie alebo snehové prehánky, na juhozápade večer aj dážď so snehom alebo dážď.Najvyššia denná teplota -1 až 4 stupňov, na juhozápade miestami aj teplejšie. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -7 stupňov. Dopoludnia prevažne slabý, popoludní južný až juhozápadný vietor 4 až 9, neskôr ojedinele až do 12 m/s (15 až 30, 45 km/h), v nárazoch miestami - najmä na severe - okolo 17 m/s (60 km/h). Na horách postupne búrlivý vietor až silná víchrica. Miestami tvorba snehových jazykov, ojedinele aj závejov.

Predpokladané množstvo zrážok: do 10 mm / do 12 cm snehu.

Témy: Poľsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok