Ruská vakcína proti koronavírusu vraj funguje. Testy sú vo finále

TA3 TASR
10.7.2020 12:27

Nová ruská vakcína proti chorobe Covid-19 vytvorila imunitnú odpoveď u dobrovoľníkov, ktorí sa zúčastnili na jej testovaní. Oznámila to agentúra TASS s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany, ktoré vakcínu testovalo spoločne s Národným centrom pre epidemiologický a mikrobiologický výskum.

Ruská vakcína proti koronavírusu vraj funguje. Testy sú vo finále
SITA/AP

Podľa predstaviteľov ministerstva obrany vakcína preukázala svoju účinnosť . V organizme dobrovoľníkov prvej i druhej skupiny sa po jej podaní vytvára imunitná reakcia proti koronavírusu. Ministerstvo však dodalo, že je potrebné vykonať niekoľko ďalších testov.

Prvú skupinu dobrovoľníkov, ktorí sa zapojili do testovania vakcíny, prepustia z nemocnice 15. júla po záverečných testoch. Dva dni predtým sa členom druhej skupiny dobrovoľníkov podá ďalšia zložka vakcíny. Testovanie vakcíny sa začalo 18. júna v hlavnej vojenskej nemocnici v Moskve a na Moskovskej lekárskej univerzity I. M. Sečenova. V prvej skupine bolo 18 dobrovoľníkov, v druhej 20.  Kým v prvej skupine sú príslušníci ozbrojených síl vrátane žien a lekárov, druhú skupinu dobrovoľníkov tvoria civilisti.

Za uplynulých 24 hodín bolo v Rusku zaznamenaných 6635 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Ide o najväčší nárast počtu nových nakazených v krajine za posledných päť dní. Zomrelo ďalších 174 pacientov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok