Čo sa stane, ak zadáte svoj PIN kód odzadu? Polícia vyvracia hoax

TA3 SITA
17.1.2018 15:13

Polícia vyvracia tvrdenie, že ak je niekto prepadnutý pri bankomate, stačí zadať PIN kód odzadu a na základe toho príde policajná hliadka.

Čo sa stane, ak zadáte svoj PIN kód odzadu? Polícia vyvracia hoax
SITA

"Zadanie PIN kódu v opačnom poradí je považované za zadanie nesprávneho PIN kódu a po opakovanom nesprávnom zadaní môže viesť k zablokovaniu karty bankomatom. Správa okrem toho, že je nepravdivá, je aj nelogická v prípade PIN kódu, ktorého poradie číslic je rovnaké aj v prípade opačného zadania. Napríklad v prípade kódov 1111 alebo 4224 by každý výber z bankomatu bol za asistencie policajnej hliadky," konštatuje polícia na sociálnej sieti.

Začiatkom nového roku Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar oznámil, že v rámci cyklu "Polícia proti hoaxom" bude Policajný zbor SR na sociálnych sieťach vyvracať nepravdy a konšpirácie. "Internet je výborný komunikačný nástroj, ktorý využíva aj Policajný zbor. Bohužiaľ sa však nájdu osoby, ktoré cez internet šíria nepravdivé a poplašné správy," uviedol vtedy. V tejto súvislosti zároveň vyzval na spoluprácu aj verejnosť. "Pretože, ako sa hovorí, dôveruj ale preveruj," zdôraznil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok