Alah akbar, kričal ozbrojenec v Bratislave. Bol zásah v poriadku?

TA3 TASR
8.7.2020 16:05

Z medializovaného videa sa nedá presne vyhodnotiť, či bol alebo nebol zákrok policajtov adekvátny. Uviedla to prvá viceprezidentka policajného zboru Jana Maškarová v reakcii na zverejnenie videa zo stredajšieho policajného zásahu na Prepoštskej ulici v Bratislave. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Momentálne ich nadriadený vyhodnocuje zákrok z odevných kamier, ktoré mali policajti na uniformách. Zákrokom sa bude zaoberať odbor kontroly Prezídia PZ,“ pokračuje stanovisko prvej viceprezidentky. „Je potrebné si však uvedomiť, že ten muž mal batoh a policajti museli pracovať s tou verziou, že v ňom môže mať výbušninu. Okrem toho kričal 'Alah akbar'. Preto bolo nasadených toľko policajtov a použité donucovacie prostriedky,“ uviedla Maškarová.

Na sociálnej sieti sa šíri video, na ktorom vidieť zásah. Počas toho príslušníci PPÚ spacifikovali podozrivého aj kopancami do hlavy. Na videu počuť, ako jeden z príslušníkov upozorňuje kolegu, aby podozrivého nekopal, lebo ich nakrúcajú na video.

Skoršia reakcia, ktorá prišla z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, hovorila o akcii proti mužovi ozbrojenému nožom ako o pohotovom zásahu. Na sociálnej sieti sa zároveň šíri video, kde vidieť, ako policajti kopú podozrivého na zemi do hlavy. Na videu počuť, ako jeden z príslušníkov upozorňuje kolegu, aby podozrivého nekopal, lebo ich nakrúcajú na video.

Zásah začali policajti potom, ako prijali krátko po poludní oznámenie o neznámom mužovi, ktorý sa po Prepoštskej ulici pohybuje s nožom v ruke. Muža vyzvali, aby upustil od svojho konania, na čo páchateľ nereagoval. Okrem toho sa v jeho blízkosti nachádzali dve tašky s neznámym obsahom, ktoré boli neskôr preverené pyrotechnikmi s negatívnym výsledkom. Počas zásahu nebol okrem samotného páchateľa nikto zranený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok