Oznámili, kto bude v Šatanovom hokejovom výbere na olympiádu

TA3 SITA TASR
17.1.2018 13:41

V slovenskej nominácii na olympijský hokejový turnaj je 25 hráčov, z toho len dvaja, ktorí v tejto sezóne hrali aj mimo najvyššej domácej či českej súťaže. Generálny manažér Miroslav Šatan v stredu oznámil, že vo výbere je aj 38-ročný veterán Ladislav Nagya.

Generálny manažér tímu SR Miroslav Šatan a tréner národného tímu Craig Ramsay zverejnil olympijskú nominácii v stredu popoludní. V tíme je dovedna 25 hráčov, z toho traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov. Tím SR sa stretne 5. februára v Bratislave.

Najskúsenejším členom tímu bude obranca Dominik Graňák, ktorý v reprezentácii odohral už 175 zápasov. Cez sto duelov v národnom družstve odohrali aj iný bek Tomáš Starosta (140) a útočník Tomáš Surový (118). Najlepším reprezentačným strelcom v nominácii je Ladislav Nagy s tridsiatimi presnými zásahmi. Nagy je zároveň najstarším hráčom tímu, najmladším hokejistom v nominácii je útočník Matúš Sukeľ.

Dovedna až štrnásť hráčov pôsobí na klubovej úrovni v Česku, desať ich hrá v najvyššej slovenskej súťaži. Jediným zástupcom KHL je obranca Michal Čajkovský z Jekaterinburgu. Niekoľko duelov v KHL odohral za Slovan Bratislava útočník Patrik Lamper z Banskej Bystrice.

Nominácia na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu:

Brankári: Ján Laco, Branislav Konrád, Patrik Rybár 

Obrancovia: Ivan Baranka, Michal Čajkovský, Dominik Graňák, Marek Ďaloga, Tomáš Starosta, Juraj Valach, Peter Čerešňák, Juraj Mikuš.

Útočníci: Martin Bakoš, Miloš Bubela, Marcel Haščák, Lukáš Cingeľ, Tomáš Marcinko, Patrik Lamper, Ladislav Nagy, Tomáš Surový, Andrej Kudrna, Peter Ölvecký, Michal Krištof, Matej Paulovič, Matúš Sukeľ, Marek Hovorka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok