Detské kardiocentrum otvoria na jeseň, šéf NÚSCH zostáva

TA3 SITA
30.6.2020 14:22

Nové detské kardiocentrum v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb má privítať prvých pacientov začiatkom jesene. Na tlačovej besede o tom informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí. Prvé financie na toto kardiocentrum získal ústav ešte v roku 2003.

"Dnes máme na dosah otvorenie tohto moderného pracoviska, ktoré vyzdvihne prácu zdravotných sestier a lekárov detského kardiocentra, ktorí prinášajú špičkovú medicínu nielen v kontexte Slovenska, ale aj v kontexte Európy a sveta," uviedol minister. Ako dodal, k 400 miliónom slovenských korún, teda približne 13 miliónom eur pridalo vedenie NÚSCH ďalších 10 miliónov eur, a to vďaka dobrému hospodáreniu.

Minister tiež uviedol, že sa končí mandát generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva NÚSCH Mongi Msollyho. Šéf rezortu sa však súčasného generálneho riaditeľa rozhodol vzhľadom na rozrobenú prácu opätovne vymenovať do tejto funkcie. Mongi Msolly tak na pozícii zotrvá ešte šesť mesiacov. Na jeho funkciu a tiež ďalších dvoch členov predstavenstva vyhlási rezort výberové konanie.

S týmto projektom sa zrealizoval aj projekt nového diagnostického centra NÚSCH s novým heliportom. Robiť sa v ňom budú transplantácie a vyšetrenia pacientov so srdcovou arytmiou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok