Cibulková naznačila, že vynechá Fed Cup, z Austrálie je sklamaná

TA3 TASR
15.1.2018 18:04

Tenistka Dominika Cibulková neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Ako nasadená dvadsaťštvorka prehrala e Estónkou Kaiou Kanepiovou hladko 2:6, 2:6. Finalistka z toku 2014 nenašla recept na súperku, ktorá zahrala 28 víťazných úderov a upravila vzájomnú bilanciu s Cibulkovou na 4:1.

Cibulková naznačila, že vynechá Fed Cup, z Austrálie je sklamaná
SITA/AP

Kanepiová hrala rýchlo a agresívne

Estónka hneď v úvodnom geme prelomila podanie Slovenky. V ďalšej hre čelila dvom brejkbalom, no oba odvrátila esami, získala štyri fiftíny v rade a ujala sa vedenia 2:0. Kanepiová hrala rýchlo a agresívne, prezentovala sa viacerými víťaznými returnami i nechytateľnými bekhendovými longlajnmi. Za stavu 4:2 po dvoch dvojchybách Cibulkovej opäť zobrala Slovenke servis a prvý set sa stal jasne jej korisťou.

Pred začiatkom druhého dejstva zápas na niekoľko minút prerušili pre dažďovú prehánku. Krátka pauza Kanepiovú nevyviedla z miery a po návrate na dvorec rýchlo odskočila Cibulkovej na 2:0. Slovenka v ďalších minútach zlepšila hru, vyrovnala na 2:2 a tuho bojovala o piaty gem. Po sérii zhôd však napokon stratila podanie a v ďalšom priebehu zápasu už nezískala ani hru. Kanepiová premenila za stavu 5:2 vďaka esu hneď prvý mečbal.

australia_7f000001-df28-4840.jpg

Cibulková od seba čakala viac

Cibulková bola po hladkej prehre sklamaná. "Dnes to nebol môj deň. Počas celého zápasu som sa nevedela dostať do rytmu, čakala som, že podám oveľa lepší výkon. Kanepiová veľmi dobre servovala. Pred začiatkom sezóny som absolvovala výbornú prípravu, minulý týždeň na turnaji v Sydney som odohrala veľmi dobré zápasy. O to väčšie teraz cítim sklamanie, že sa v Melbourne lúčim tak skoro," uviedla pre Rádio Slovensko.

V rozhovore pre denník Sme Cibulková naznačila, že vynechá zápas 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie proti Rusku (10.-11. februára na harde v bratislavskom NTC). V Melbourne sa potvrdilo, že hra Kanepiovej jej nesedí. "Bolo jasné, že to bude hrozne ťažký zápas. Takto to býva na grandslamových turnajoch, treba aj trocha šťastia v žrebe. Snažila som sa to nevnímať a sústrediť sa na seba, ale len čo udrela prvé lopty a rýchlo som bola dolu 0:2, necítila som sa dobre. Žiadny rytmus, lietalo to tam, tlačila ma, do ničoho som sa nedostala. Som sklamaná, verila som, že teraz môžem ísť v Melbourne ďalej," dodala pre Sme.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok