Fico to neustojí, zať ma sklamal. Čítala sa Kočnerova Threema

TA3 SITA
19.6.2020 10:23

V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka sa na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku opätovne čítala komunikácia z aplikácie Threema. Konkrétne išlo o komunikáciu Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej z obdobia po vražde investigatívneho novinára.

Obával sa pádu vlády

Rozoberali v nej posledný Kuciakov článok a možnú spojitosť talianskej mafie s celou záležitosťou. Marian Kočner zároveň v komunikácii vyjadril obavu z možného pádu vtedajšej vlády. „Fico musí ustáť tento tlak,“ písal Alene Zsuzsovej. Neskôr už konštatoval, že sa obáva, že to „Hranol neustojí“.

Alene Zsuzsovej sa tiež sťažoval na svojho bývalého zaťa z Malty, ktorý mu oznámil, že už nebude spravovať jeho spoločnosti. „Sklamal ma, lebo nemusel, posral sa, on bol vždy sráč,“ napísal podnikateľ. Komunikácia sa takisto dotýkala prejednávania občianskoprávneho sporu o vyplatenie miliónových zmeniek. Alena Zsuzsová v reakcii na vykonaný dôkaz uviedla, že išlo o diskusiu k aktuálnej situácii, ktorá sa ich týkala. Dôvodom bolo podľa nej spájanie Mariana Kočnera so smrťou Kuciaka.

Vinu popierajú

Obžalovanými v kauze vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a v prípade ďalších skutkov sú podnikateľ Marian Kočner, jeho známa Alena Zsuzsová a bývalý policajt Tomáš Szabó. Všetci traja svoju vinu popierajú. Na samostatné konanie bol v prípade vraždy novinára vyčlenený bývalý vojak Miroslav Marček, ktorý sa priznal, že zastrelil Kuciaka, jeho snúbenicu a v roku 2016 podnikateľa Petra Molnára. Tento obžalovaný bol 6. apríla 2020 neprávoplatne odsúdený na 23 rokov väzenia. Účasť na vražde priznal aj Zoltán Andruskó. Po dohode o vine a treste mu súd uložil trest 15 rokov väzenia. Andruskó od svojho zadržania na jeseň 2018 spolupracoval v kauze vraždy Kuciaka s vyšetrovateľmi.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana Kočnera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok