Pri gastrolístkoch dostaneme na výber. Sulík hovoril aj o nájomnom

TA3 SITA TASR
17.6.2020 15:22

Zamestnanci by mali v prípade stravných lístkov dostať na výber. Po rokovaní vlády to uviedol minister hospodárstva Richard Sulík, podľa ktorého sa na tom dohodla koalícia. Sulík hovoril aj o iných témach.

Pri gastrolístkoch dostaneme na výber. Sulík hovoril aj o nájomnom
SITA/Branislav Bibel

Názory na túto problematiku sú rôzne

"Momentálna dohoda je taká, že zamestnanec dostane na výber," priblížil Sulík situáciu s gastrolístkami. Návrh by mal byť podľa neho v tomto duchu aj predložený na vládu. "Samozrejme, ja neviem dnes povedať, aké zmeny ešte budú v parlamente cez poslanecké pozmeňovacie návrhy," dodal. Poskytovanie stravného zamestnancom bolo témou rokovaní koaličných strán. K zmene sa zaviazali aj v programovom vyhlásení vlády. Vláda Igora Matoviča vo svojom programe uvádza, že zamestnancom chce umožniť vybrať si medzi gastrolístkami a finančným príspevkom na stravu.

Názory na túto problematiku sú však rôzne. Zväz obchodu tvrdí, že gastrolístky ochudobňujú zamestnancov, zamestnávateľov aj prevádzky verejného stravovania. Sú však aj názory, že zavedenie stravného v hotovosti by mohlo viesť k zhoršeniu stravovacích návykov ľudí.

Preplácanie nájmov po víkende

Budúci týždeň by malo byť spustené preplácanie nájmov, uviedol tiež Sulík. Posun nastal zo strany Európskej komisie, ktorá schválila potrebné zmeny v schéme pomoci. "Včera bola schválená schéma Európskej komisie, čiže budúci týždeň dôjde k začatiu vyplácania nájmov," povedal Sulík.

Opätovne pritom zopakoval, že by podľa neho bolo vhodné zrušiť nedeľný zákaz predaja. Podľa jeho slov nie je správne, aby ľudí niekto obmedzoval a zakazoval im ísť si v nedeľu nakúpiť. Sulík chápe, že je ešte mimoriadny stav, avšak podľa neho tento fakt priamo nesúvisí so zatvorením obchodov v nedeľu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok