Fico ponúkol Pellegrinimu svoju funkciu, tvrdí Plus jeden deň

TA3
10.6.2020 10:35

Robert Fico ponúkol Petrovi Pellegrinimu svoju funkciu predsedu Smeru-SD, tvrdí Plus jeden deň. Pre spory v strane sa už dlhšie špekulovalo o Pellegriniho možnom odchode a založení novej strany. Nevylúčil to ani samotný podpredseda Smeru.

Fico ponúkol Pellegrinimu svoju funkciu, tvrdí Plus jeden deň
TASR

Pellegrini na začiatku júna naznačil, že jeho odchod zo strany je reálny. Na tlačovej konferencii uviedol, že svoje rozhodnutie oznámi v najbližšom čase. "Bolo by asi spravodlivejšie povedať neškoďme si a poďme každý vlastnou cestou," podotkol s tým, že je to jeden z variantov. Vysvetlil, že v poslednom čase má čoraz väčší pocit, že jeho názory a názory predsedu Smeru-SD Roberta Fica sa od seba stále viac vzďaľujú. "Je asi fér, aby sa toto nepredlžovalo," uviedol.

V Smere-SD sa dlhšie diskutovalo o zmenách a budúcnosti strany. Pellegrini prejavil záujem kandidovať na post predsedu. Chce novú a modernejšiu sociálnu politiku. Na konci mája vyzval Fica, aby odišiel z vedenia strany. Fico zdôraznil, že strana potrebuje nových bojovníkov, ale nie teoretikov a "slniečkarov". Na Pellegriniho výzvu na odchod nereagoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok