Zlaté Moravce prehrali so Senicou 1:3

TA3, SITA
28.4.2012 22:46

FC ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 1:3 (0:2)

Úvodné minúty stretnutia pripomínali šachovú partiu. Obe mužstvá predvádzali typický medzišestnástkový futbal bez akéhokoľvek náznaku zakončenia. V prvej možnosti ohroziť bránku sa ocitol v 21. min Diviš, ktorý Ďuricov center poslal hlavou nad. Po polhodine hry sa ocitol zoči-voči Bolekovi Hodek, jeho strele chýbali decimetre. V 34. min Pintér chyboval pred vlastným pokutovým územím, šancu Blackburna pádom pod nohy zneškodnil Kuciak. Ako prvý medzi žrde mieril v 36. min domáci Kováč, Bolek jeho strelu bez problémov kryl. V 41. min rozohral Kóňa štandardnú situáciu, lopta prepadla za obranu a nekrytý Strnad z uhla poslal hostí do vedenia - 0:1. V 45. min Kováč nedovolene zastavil v pokutovom území Černého a z nariadenej jedenástky Wijlaars spečatil polčasový rezultát stretnutia.


Po zmene strán začali aktívnejšie domáci. V 47. min Hruška rozohral priamy kop, odrazená lopta sa dostala ku Kováčovi, ktorého gólovú strelu Bolek spod brvna vytlačil na roh. Vzápätí sa ku strele z hranice šestnástky odhodlal Paur, jeho prudký projektil nemieril medzi žrde. V 61. min Wijlaars zatiahol až k rohovej zástavke, odtiaľ poslal prudký center na hranicu malého vápna a osamotený Blackburn parádnym volejom zvyšoval na 3:0 pre hostí. Už o minútu sa skóre opäť menilo, keď Hodek posunul Hruškovi, ktorý zblízka nedal Bolekovi šancu - 1:3. Domácich mohol vrátiť do stretnutia v 73. min Bernáth, avšak dobrý center Candráka hlavičkou z troch metrov nedokázal usmerniť do poloodkrytej bránky. Na opačnej strane Diviš vysunul Blackburna, ten sám pred Kuciakom mieril iba do neho. V nadstavenom čase striedajúci Diarrassouba obišiel všetko, čo mu stálo v ceste, avšak z uhla mieril iba do žrde. V zbytočne nervóznom závere si už Seničania víťazstvo ustrážili.

FC ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 1:3 (0:2)
Góly: 62. M. Hruška - 41. Strnad, 45. Wijlaars (z pok. kopu), 61. Blackburn, ŽK: 27. Pavol Majerník, 45. Lukáš Kováč, 49. Hodek, 69. Bernáth, 77. M. Pavlovič - 69. Strnad, 77. Blackburn, 84. Jaroslav Diviš, 87. T. Kóňa, rozhodovali: Trutz - Slyško, Súkeníková, 960 divákov
Zostavy:
Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Pavol Majerník, Pintér, Husár - M. Pavlovič - M. Hruška (67. Candrák), Paur, Lukáš Kováč (64. Bernáth), Orávik (82. Brčák) - Hodek 
Senica: Bolek - Wijlaars, Križko, Gorosito, Pedro Leal - Strnad - Jaroslav Diviš (90. Bolinha), T. Kóňa, J. Černý, M. Ďurica - Blackburn (87. Diarrassouba)

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Dnes sme sa chceli rehabilitovať za semifinále Slovenského pohára. Prvý polčas bol pre mňa veľkým sklamaním. V polčasovej prestávke bola v kabíne doslova "hrmavica". Druhý polčas bol už lepší, myslím si však, že Senica vyhrala zaslúžene."


Stanislav Griga (tréner Senice): "Úvodná polhodina bola nezáživná, nám pomohlo dvojgólové vedenie do polčasu. Po zmene strán, keď súper znížil, začal hrať na veľké riziko a vypracoval si aj nejaké pološance. Pre nás sú tieto body veľmi dôležité, teraz sa ideme pripraviť na finále ligy aj Pohára."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok