Cez hranice pôjdeme bez kontroly aj testu, Rakúsko sa otvára

TA3 ČTK TASR
3.6.2020 12:46

Rakúsko od štvrtka ruší kontroly na všetkých hraniciach s výnimkou tých talianskych. Ľudia zo Slovenska, Česka a ďalších susedných krajín nebudú musieť pri ceste do Rakúska preukázať negatívny test na koronavírus a nepočíta sa ani s povinnou karanténou. Vo Viedni to oznámil rakúsky minister zahraničných vecí Alexander Schallenberg.

"Pri vstupe do Rakúska nebudú od zajtra nijaké kontroly," uviedol na tlačovej konferencii na margo opatrení zavedených v súvislosti s koronakrízou rakúsky minister zahraničných vecí Alexander Schallenberg. Dodal však, že obmedzenia na rakúskych hraniciach s Talianskom zostanú v platnosti aj naďalej.

Rakúsko už v piatok znova otvorilo hotely, penzióny a kempingy s tým, že je potrebné dodržiavať pravidlá spoločenského odstupu a hygienické opatrenia. V krajine predĺžili aj otvárací čas reštauračných zariadení - tie smú byť otvorené do 01.00 h. Platiť prestalo aj obmedzenie počtu zákazníkov pri jednom stole - do konca minulého týždňa mohli pri jednom stole sedieť maximálne štyria ľudia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok