Nemecko má nové ohnisko nákazy, v karanténe sú desiatky ľudí

TA3 TASR
31.5.2020 13:53

V Nemecku majú nové ohnisko nákazy v meste Göttingen. Úrady umiestnili do karantény 160 ľudí po tom, ako na nový koronavírus pozitívne otestovali 35 osôb. Ľudia sa predtým zúčastnili na niekoľkých veľkých podujatiach. Jeden infikovaný je vo vážnom stave.

Nemecké úrady umiestnili v nedeľu v stredonemeckom meste Göttingen do karantény okolo 160 ľudí po tom, ako na koronavírus pozitívne otestovali 35 osôb, ktoré sa predtým zúčastnili na niekoľkých veľkých súkromných podujatiach. Všetky väčšie podujatia sú v Nemecku aj naďalej zakázané v dôsledku spolkových opatrení s cieľom spomaliť šírenie nového druhu koronavírusu. Jeden infikovaný je vo vážnom stave. Mestské úrady uviedli, že otestujú všetkých tých, ktorí prišli do kontaktu s nakazenými bez ohľadu na to, či prejavujú symptómy alebo nie.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová v sobotu vyhlásila, že jej krajina "skladá" zatiaľ skúšky z koronavírusu celkom dobre, ale aj tak ešte čaká Nemecko kus ťažkej práce, kým sa s pandémiou choroby COVID-19 úplne poráta. Hoci Nemecko eviduje pomerne veľké množstvo prípadov infekcie, počet úmrtí zostáva nízky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok