Trnava remizovala s Trenčínom 2:2

TA3, SITA
28.4.2012 22:25

FC Spartak Trnava - AS Trenčín 2:2 (0:1)

Trnavčania sa už v úvode predviedli sériou nebezpečných rohových kopov, ale defenzíva hostí stála na pevných nohách. V prvej vážnej šanci zápasu sa ocitol v 17. min domáci Gašparík, keď si v šestnástke stlmil Procházkovu placírku, ale po strele z otočky nechal vyniknúť gólmana Volešáka. V 22. min trnavský štadión stŕpol, po peknom prieniku Godála do pokutového územia domácich zatiahol ručnú brzdu nedovolene Čvirik a rozhodca Pavlík ukázal na biely bod. Pokutový kop premenil Filip Hlohovský a Trenčania sa ujali vedenia. V 28. min mal gól na hlave Koubský, keď ho pekným presným centrom našiel z pravej strany Čvirik, ale lopta letela tesne vedľa pravej žrde. O tri minúty neskôr si vypýtal pozornosť opäť Koubský, ale jeho hlavička letela nad konštrukciu Volešákovej svätyne. Trnavčania po góle zatlačili Trenčanov na svoju polovicu, ale šance Bicáka, Mikoviča a ani Gašparíka neskončili gólovým efektom.


Hneď po prestávke sa domáci hnali za vyrovnávajúcim gólom. Ten prišiel už po necelých troch minútach druhého dejstva. Bicák v pokutovom území zakombinoval s Mikovičom, ktorý si spravil priestor na ľavej strane a z uhla prestrelil gólmana Volešáka - 1:1. V 58. min Trenčania účelne udreli, odrazenú loptu si spracoval Hlohovský a z 18 metrov svojím druhým gólom v zápase presne k pravej žrdi upravil na 1:2. O štyri minúty neskôr predviedol svoje umenie Gašparík, keď pekne obišiel Diakiteho, ale jeho ľavačka z hranice veľkého vápna len presvišťala okolo Volešákovej spojnice. V 67. min mohli Trenčania streliť pravdepodobne rozhodujúci tretí gól. Rohový kop Salinasa predĺžil hlavou na zadnú žrď Kleščík, ale Štyvar nepochopiteľne hlavou poslal loptu vedľa bránky. O minútu neskôr sa opäť domáci Gašparík prekľučkoval cez troch trenčianskych zadákov, ale zoči-voči gólmanovi Volešákovi z uhla poslal loptu iba do bočnej siete. V 78. min Salinasov center z pravej strany vyrazil Kamenár len na hranicu pokutového kopu pred osamoteného Hlohovského, ktorý ale hetrik nezavŕšil. O dve minúty neskôr Karhan vtipne uvoľnil Pavelku, ktorý sa sám rútil na trenčianskeho brankára, ale loptu si hodil ďaleko od nohy a Trenčania mu ju odobrali. To, ako sa premieňajú šance útočníka zoči-voči brankárovi, ukázal v 81. min striedajúci Tomaček, ktorý bez väčších problémov vyrovnal na 2:2. V závere zápasu mali ešte Trenčania v podaní Peltiera a Depetrisa strelecké pokusy, ale tie leteli vysoko nad. Aj napriek deľbe bodov videlo vyše 5500 divákov veľmi dobrý ligový duel.

FC Spartak Trnava - AS Trenčín 2:2 (0:1)
Góly: 48. Mikovič, 81. Tomaček - 22. a 58. Hlohovský (prvý z pok. kopu), ŽK: 44. Habánek - 24. Salinas, 30. R. Mazáň, 71. Ševela, rozhodovali: Pavlík - E. Weiss, Tomčík, 5528 divákov
Zostavy: 
Trnava: Kamenár - Habánek, Gross, Čvirik, Ľ. Hanzel - Koubský (40. Ciprys) - R. Procházka, Karhan, Bicák (67. Tomaček) - Michal Gašparík, Mikovič (77. Pavelka)
Trenčín: Volešák - Godál, Diakite, Kleščík, R. Mazáň - Baéz (51. Ševela) - P. Mazan (46. Peltier), Štefánik (85. Depetris), Salinas, Hlohovský - Štyvar

Pavel Hoftych (tréner Trnavy): "Trenčania majú na jar veľmi dobré mužstvo. Sú veľmi nepríjemní, zápas mal náboj. Dnes si moji chlapci zaslúžili vyhrať, ale Trenčanov podržal výborný gólman Volešák. Škoda našich šancí, najmä v podaní Pavelku, Ciprysa a Gašparíka. Postupne sme obranu otvárali, kde si Trenčania vytvorili šance a najmä tá Štyvarova zaváňala gólom. Zápas sa musel divákom páčiť, obe mužstvá hrali na hranici svojich fyzických síl."


Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Videli sme krásny zápas. Vstúpili sme do neho aktívne, naopak Trnavčania tak nastúpili na úvod druhého polčasu. Domácich hnali dopredu fantastickí diváci. Tak, ako sme zápas mohli zlomiť na našu stranu, tak ju mohol zlomiť i Spartak vo svoj prospech."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok