Fortuna liga sa dohrá, rozhodlo prezídium. Rozbehne sa 13. júna

TA3 TASR
22.5.2020 16:52

"Máme pozitívnu správu pre futbal na Slovensku. Kluby si odhlasovali reštart Fortuna ligy v skrátenej podobe. Reštart je naplánovaný na 13. júna aj s barážami," oznámil na tlačovej besede prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.

Zápasy budú bez divákov

Najvyššia slovenská futbalová súťaž sa po ústupe pandémie koronavírusu opäť rozbehne v sobotu 13. júna v skrátenom formáte. Odohrá sa iba päť kôl nadstavbovej časti, všetky zápasy budú bez divákov. Rozhodlo o tom Prezídium Únie ligových klubov po piatkovom stretnutí so zástupcami klubov Fortuna ligy.

Pandémia ochorenia COVID-19 vypukla tesne po skončení 22-kolovej základnej časti, nadstavba sa z tohto dôvodu v polovici marca ani nezačala. Vzhľadom na priaznivú epidemiologickú situáciu v krajine dostala súťaž "zelenú" od vlády SR a konzília odborníkov, ktorí od 3. júna plánujú povoliť vrcholové súťaženie.

Fortuna liga začne 13. júna. Rekordný deväťnásobný majster ŠK Slovan Bratislava vstúpi do nadstavbovej skupiny o titul s pohodlným desaťbodovým náskokom pred MŠK Žilina. Na dne tabuľky figuruje nováčik súťaže FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, od FC Nitra ho delia tri body.

Bez prítomnosti divákov

Vo väčšine klubov sa hráči pripravovali na reštart v malých skupinách po dodržaní prísnych hygienických opatrení. Od stredy 20. mája už majú dovolené trénovať kolektívne, naďalej však platí zákaz využívania šatní. Obmedzenia budú podľa všetkého platiť aj počas súťažných stretnutí, ktoré sa budú hrať bez prítomnosti divákov. Futbalisti sa majú vyhnúť podávaniu rúk, nie sú povolené objatia po strelení gólu. Pred reštartom by sa mali hráči podrobiť minimálne jednej vlne testovania na prítomnosť koronavírusu.

"Diskusia bola náročná, ale korektná. Dôležité je, že máme dôležitú správu pre futbal. Fanúšikom sme ukázali, že vieme bojovať," povedal na piatkovom brífingu po zasadnutí Prezídia ÚLK prezident Ivan Kozák.

Program 1. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy 2019/2020:

skupina o titul:

MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava

MŠK Žilina - FC Spartak Trnava

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce

skupina o udržanie sa:

FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce

ŠKF iClinic Sereď - AS Trenčín

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - FC Nitra

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok