Svitko skončil v 5. etape Dakaru trinásty, vyhral Barreda Bort

TA3 TASR
10.1.2018 21:16

Slovenský motocyklový reprezentant Štefan Svitko (KTM) obsadil podľa predbežných výsledkov trináste miesto v stredajšej 5. etape 40. ročníka slávnych pretekov Rely Dakar. Jasné víťazstvo zaznamenal Španiel Joan Barreda Bort na Honde, ktorý mal náskok na druhého Rakúšana Mattiasa Walknera na KTM 10:26 minúty.

Tretí skončil Argentínčan Kevin Benavides na Honde so stratou 12:20 min. Svitko zaostal za víťazom o 25:07 min. Stredajšia ďalšia piesočná etapa mala štart v meste San Juan de Marcona, po krátkej spojovacej časti nasledoval 266 km dlhý meraný úsek a po ňom opäť spojovacia časť po pobreží do druhého najväčšieho mesta Peru Arequipa.

Francúz Adrien Van Beveren na Yamahe prišiel do cieľa na piatom mieste so stratou 14:35 min., no stačilo mu to na to, aby sa udržal na čele celkového poradia. Druhý je Benavides (+1:00 min), tretí Walkner (+1:14) a na štvrtom mieste figuruje štvrtkový víťaz Barreda Bort (+7:33). Svitko sa udržal na 11. priečke, no na lídra stráca už 26:22 min.

V kategórii automobilov triumfovali Stephane Peterhansel so spolujazdcom Jeanom Paulom Cottretom na Peugeote a upevnili si náskok v celkovom poradí. Francúzska posádka finišovala v čase 2:51:19 h, na druhom mieste skončili Holanďan Bernard ten Brinke s Francúzom Michelom Perinom na Toyote so stratou 4:52 min, tretí boli ich tímoví kolegovia Giniel de Villiers z JAR s Nemecom Dirkom von Zitzewitzom (+12:47 min).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok