Čaputovú uisťovali, že skrátené konanie vláda nebude zneužívať

TA3 TASR
12.5.2020 16:37

Zdôvodnenie potreby skráteného legislatívneho konania musí byť aj v čase pandémie jednoznačné a nemalo by vyvolávať žiadne otázniky o jeho účele. Prezidentka Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej sieti po stretnutí s podpredsedom vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefanom Holým.

Čaputovú uisťovali, že skrátené konanie vláda nebude zneužívať
SITA/Branislav Bibel

"Rozumiem, že počas súčasnej pandémie treba aj legislatívou reagovať včas a skrátené legislatívne konania sú opodstatnené. Aj v týchto prípadoch však zdôvodnenie potreby skráteného konania musí byť jednoznačné a nemalo by vyvolávať žiadne otázniky o jeho účele," skonštatovala Čaputová. Holý prezidentku uistil, že inštitút skráteného legislatívneho konania považuje len za výnimočný nástroj, ktorého použitie musí byť riadne odôvodnené.

Kvalitu legislatívneho procesu, za ktorú Holý vo vláde zodpovedá, považuje hlava štátu za "mimoriadne dôležitú pre politickú kultúru a spoločenskú stabilitu". Podpredsedovi vlády zopakovala svoj záujem sledovať proces tvorby právnych noriem skôr, ako jej na jeho konci prídu zákony na podpis.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok