Župan Baška sa poslaneckého mandátu nevzdá, hovorí o výhode

TA3 TASR
8.1.2018 19:07

Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška sa na rozdiel od predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej a predsedu Trnavského kraja Jozefa Viskupiča nevzdá mandátu poslanca NR SR. Baška o tom informoval na tlačovej konferencii.

Župan Baška sa poslaneckého mandátu nevzdá, hovorí o výhode
SITA/Diana Černáková

Skúsenosti na zastupiteľstve

„Hovoril som to už v predvolebnej kampani a hovorím to aj teraz, je výhodou byť poslancom aj županom. Treba sa pozrieť, koľko starostov a primátorov je napríklad v Zastupiteľstve TSK. Ja vždy vítam tie ich skúsenosti zo samosprávnych funkcií. A tieto skúsenosti dokážu pretaviť aj do návrhov, o ktorých sa rokuje na Zastupiteľstve TSK,“ priblížil Baška s tým, že aj ľudia zo samospráv vedia svoje skúsenosti poskytnúť pri tvorbe zákonov v parlamente.

Ako dodal, v NR SR ako predseda TSK implementoval niektoré svoje poznatky v podobe noviel zákonov. „Napríklad vyššie územné celky nemohli žiadať od štátu pozemky, mohli to žiadať iba mestá a obce. Urobili sme novelu, ktorá pomohla a pomáha usporiadať niektoré pozemky vo vlastníctve štátu práve pre vyššie územné celky, napríklad pod cyklotrasami a pod ďalšími cestami,“ zdôraznil predseda TSK.

Šetrí financie kraja

Ako poslanec NR SR a predseda TSK podľa vlastných slov tiež šetrí finančné prostriedky Trenčianskemu samosprávnemu kraju aj tým, že ako krajský predseda dostáva od 1. januára plat len vo výške minimálnej mzdy, na jeho mzde kraj ušetrí okolo 50.000 eur ročne.

„Myslím si, že najdôležitejšou vecou je, že občania minulý rok v novembrových voľbách rozhodli tak, ako rozhodli. Získal som najviac percent hlasov spomedzi všetkých predsedov samosprávnych krajov. Bolo to takmer 50 percent, čiže oni ocenili moju prácu za štvorročné obdobie,“ pripomenul Baška.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok