Po zmiznutom lietadle opäť pátrajú, plánujú prieskum morského dna

TA3 TASR
8.1.2018 12:42

Malajzijská vláda súhlasí s ďalším pokusom o vypátranie lietadla Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré s 227 cestujúcimi a 12 členmi posádky zmizlo ešte v marci roku 2014 počas letu z mesta Kuala Lumpur do Pekingu.

Informovala o tom v sobotu televízia Channel News Asia, ktorá sa odvolala na vyhlásenie zaslané vládou príbuzným obetí leteckého nešťastia. Vo vládnom vyhlásení sa podľa agentúry AP spresňuje, že malajzijská vláda do pátrania zaangažovala americkú spoločnosť Ocean Infinity. Pátracia loď sa do "zóny pátrania" vydala v utorok.

Americká spoločnosť Ocean Infinity ešte začiatkom augusta roku 2017 navrhla príbuzným obetí, že bude pátrať po lietadle letu MH370. Spoločnosť Ocean Infinity sa zaoberá skúmaním morského dna a vykonáva pátranie vo veľkých hĺbkach, pričom využíva techniku schopnú pracovať v autonómnom režime. Spoločnosť tiež spolupracuje so súkromnými spoločnosťami a podieľa sa na výskumných projektoch. Avizovala, že svoje služby bude účtovať jedine v prípade, že trup lietadla nájde. Po troskách lietadla pátrali vyšetrovacie tímy z Austrálie, Číny a Malajzie. Akciu ukončili bez úspechu vlani v januári po 1046 dňoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok