Nafúkal, bude pykať. Vallo rozhodol o osude šéfa mestskej polície

TA3
27.4.2020 12:40

Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa cez víkend rozhodol, ako sa postaví k náčelníkovi bratislavskej mestskej polície Marekovi Gajdošovi, ktorý spôsobil dopravnú nehodu a nafúkal. Zlyhanie je podľa neho príliš vážne, aby mohol vo funkcii zostať. Vzhľadom na aktuálnu situáciu ho však žiada, aby zostal do konca júna.

„Pred víkendom mi náčelník mestskej polície, Marek Gajdoš, ponúkol svoju rezignáciu. Pri rozhodovaní stálo na jednej strane vyvodenie zodpovednosti za vážne pochybenie náčelníka,” uviedol vo svojom stanovisku primátor Vallo.

“Na strane druhej pokračovanie v práci Mareka Gajdoša, skvelého, čestného policajta s bezchybným profesionálnym kreditom, výbornými výsledkami na čele mestskej polície, vrátane perfektnej spolupráce a koordinácii celej mestskej polície v súčasnej zložitej situácii v koronakríze. Akokoľvek som nad tým uvažoval, prišiel som k záveru, že nie je možné mať oboje. Po zvážení všetkých okolností som sa preto rozhodol ponúknutú rezignáciu náčelníka mestskej polície prijať,” dodal Vallo.

"Sklamal som obyvateľov nášho mesta, členov zboru mestskej polície, vedenie mesta a seba samého," napísal Gajdoš po nehode na sociálnej sieti. Priznáva, že ako náčelník mestskej polície je zodpovedný nielen za dodržiavanie zákona, ale musí v prvom rade ísť príkladom. "Vo štvrtok vo večerných hodinách som v tomto na plnej čiare zlyhal," podotkol Gajdoš. K nehode podľa jeho slov došlo tak, že v dôsledku mikrospánku zišiel s autom z cesty a spôsobil škodovú udalosť. Tvrdí, že si poškodil len auto, nikto iný nebol nehody účastný ani poškodený. "Čo je ale podstatné, po kontrole hliadkou polície mi bol nameraný zvyškový alkohol," priznal Gajdoš.

Náčelník Mestskej polície Bratislava Marek Gajdoš bol v minulosti šéfom vyšetrovacieho tímu kauzy Gorila

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok