PR správa

Siemens venuje bratislavským domovom pre seniorov 500 testov na koronavírus

PR
24.4.2020 11:24

Spoločnosti Siemens s.r.o a Siemens Mobility s.r.o. zareagovali na snahu mesta Bratislava rozbehnúť rozsiahle testovanie na nový koronavírus v zariadeniach pre seniorov. Firmy nemeckého koncernu Siemens spoločne venujú pre tento účel 500 PCR testov, ktoré sú na rozdiel od takzvaných rýchlotestov výrazne presnejšie.

Siemens venuje bratislavským domovom pre seniorov 500 testov na koronavírus
PR

Mesto Bratislava prijalo v zariadeniach pre seniorov, ktoré prevádzkuje a kde je umiestnených 1150 klientov, pre zvýšenie bezpečnosti už dávnejšie viaceré opatrenia. Keď však minulý týždeň zaznamenali u niektorých klientov zvýšenú telesnú teplotu, magistrátu sa nepodarilo zabezpečiť testovanie za pomoci štátu.

Hlavné mesto preto uvítalo podporu spoločností Siemens a Siemens Mobility, ktoré venujú bratislavským domovom pre seniorov 500 PCR testov pre personál a klientov. „Testovanie kombinované s ďalšími preventívnymi opatreniami môže podľa epidemiológov znížiť riziko šírenia nákazy o 30 až 40 percent,“ uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Prípady z viacerých lokalít Slovenska ukazujú, že domovy pre seniorov sa poľahky môžu stať ohniskami nákaz. „Vzhľadom k tomu, aké skupiny obyvateľstva ochorenie spôsobené novým koronavírusom ohrozuje najviac, môže mať nekontrolované šírenie vírusu v týchto miestach katastrofálne dôsledky, ktoré nemôžu nikoho nechať ľahostajným,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Siemens Vladimír Slezák.

Siemens a Siemens Mobility sa rozhodli podporiť testovanie v hlavnom meste, kde firmy sústredia prevažnú časť svojich aktivít na Slovensku. „Uvedomujeme si však, že rovnako treba postupovať v celej krajine, preto by sme boli radi, keby sa inšpirovali aj firmy z iných regiónov Slovenska, a taktiež podporili snahy samospráv o plošné testovanie klientov sociálnych domovov presnými PCR testami,“ dodáva V. Slezák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok