Slovan doma podľahol Moskve, zápas rozhodla už prvá tretina

TA3 TASR
7.1.2018 22:30

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľňajšom zápase KHL na domácom ľade s CSKA Moskva 0:3. Po dvoch víťazstvách za sebou si tak tentokrát nepripísali ani bod. V tabuľke Západnej konferencie im patrí 12. priečka, na ôsmy Spartak Moskva strácajú priepastných 24 bodov.

Už po 39. sekundách zle striedali a hostia mali v presilovke prvé šance. Štěpánek nápor ustál, pri rovnovážnom počte na ľade ho však onedlho prekonal Ožiganov. Šancu na vyrovnanie mal v 9. minúte Mikúš, ale z pravej strany sám pred Sorokinom mieril iba do jeho výstroja. "Belasí" bojovali, ale favorit neustále hrozil a po rýchlom protiútoku v 14. minúte zvýšil Platt na 2:0. V závere tretiny mal šancu na tretí gól Scott, ale netrafil ideálne puk.

Prevahu mali hostia aj v druhom dejstve, ale Slovan sa snažil a mal niekoľko dobrých šancí na korekciu nepriaznivého stavu. Najskôr mieril z pravej strany Řepík, puk len tesne minul ľavú žrď, v 32. minúte sa v ešte lepšej pozícii ocitol Šerbatov. Sám pred Sorokinom však trafil iba betón ruského brankára. CSKA viedol po dvoch tretinách na strely 21:9, ale tie slovanistické boli čoraz nebezpečnejšie.

Na začiatku tretej dvadsaťminútovky mal ďalšiu dobrú možnosť Lamper, ale Sorokin opäť podržal svoj tím. Zápas však aj naďalej mali hostia pevne v rukách a pohodlne si strážili svoj dvojgólový náskok. V 49. minúte fauloval Voráček, inkasoval trest 5+DKZ, Moskovčania toto vylúčenie dokázali potrestať iba raz. V 54. minúte stanovil konečné skóre svojím druhým gólom v zápase Platt, keďže Řepík v závere vo veľkej šanci zlyhal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok