NAKA zasiahla u exšéfa hmotných rezerv, odviedli ho v putách

TA3 TASR SITA
21.4.2020 07:21

Policajti spustili akciu "Rezervy". Národná kriminálna agentúra skoro ráno zasiahla na strednom Slovensku, kde mala vykonať domovú prehliadku u bývalého šéfa Štátnych hmotných rezerv. Kajetána Kičuru podľa našich informácií zadržali a odviedli v putách. Kajetán je "môj prvý skalp", reagoval na Facebooku premiér Matovič.

Podľa Denníka N bola dôvodom zásahu domová prehliadka, tá súvisí s podozreniami z machinácií pri verejnom obstarávaní. Vláda odvolala Kičuru ešte v marci na návrh ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Dôvodom boli pochybenia pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19.

Úrad pod Kičurovým vedením nakúpil 200-tisíc menej kvalitných rýchlotestov na nový koronavírus za šesť miliónov eur, čo je 15-krát viac, ako za ne zaplatila Čína. Najavo vyšlo taktiež to, že v čase, keď hmotné rezervy draho nakupovali rúška a respirátory, dvadsaťročný syn Kičuru kúpil dva byty v lukratívnej časti Starého Mesta v Bratislave.

Samotného Kičuru dosadil do hmotných rezerv expremiér Robert Fico, ktorého vlani Kičura označoval za osobného priateľa. Takýto vzťah prezentoval pri svojom vypočúvaní pred parlamentným výborom, keďže Smer ho začiatkom minulého roka navrhoval za ústavného sudcu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok