Matovič sa stretol s kapitánmi priemyslu, opatrenia prídu čoskoro

TA3 TASR
7.4.2020 12:25

Igor Matovič informoval o výsledkoch stretnutia s “kapitánmi priemyslu”, teda so zástupcami väčších zamestnávateľov, ktorí žiadali od štátu pomoc, aby v pandemickej kríze nemuseli prepúšťať.

Vláda do konca tohto týždňa, alebo najneskôr budúci týždeň predstaví konkrétne riešenia pre pomoc veľkým zamestnávateľom. Malo by ísť napríklad o podporu udržania pracovných miest, ako k tomu prišlo už v prípade živnostníkov a malých firiem.

Predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory Peter Mihók ocenil, že vláda reagovala na výzvu zamestnávateľov a rokovala s nimi. “Rozhodujúce je to, aby sme udržali zamestnanosť, aby sme ľudí neposielali na úrady práce,” uviedol. Zavedenie tzv. kurzarbeit by podľa neho výrazne pomohlo. Zamestnávatelia sa s vládou dohodli na pravidelných stretnutiach.


Ako uviedol minister hospodárstva Richard Sulík, zamestnávatelia predložili “wishlist” opatrení, ktoré by chceli zaviesť. Podľa Sulíka ide o “triezve” nápady. Dúfa, že vláda v čo najkratšom čase tieto opatrenia predloží a dosah krízy bude čo najmenší.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok