Slávia EU odvrátila aj druhý mečbal Doprastavu

SITA, TA3
27.4.2012 22:21

Volejbalistky úradujúceho majstra Slávie EU Bratislava odvrátili aj druhú hrozbu ukončenia finále extraligy žien, keď vo štvrtom dueli série na tri víťazstvá zdolali na domácom ihrisku Doprastav Bratislava po tuhom boji 3:2 (21, 26, -23, -15, 11) a vyrovnali stav na 2:2. Rozhodujúci piaty duel je na programe v stredu 2. mája v Športovej hale bratislavského PKO, ktoré je domovským stánkom Doprastavu.

Výsledok - štvrtý zápas finále:
VK Slávia EU Bratislava - VK Doprastav Bratislava 3:2 (21, 26, -23, -15, 11) - stav série na tri víťazstvá 2:2
128 minút, rozhodovali: M. Sarka, Juráček, 300 divákov 

Do zápasu lepšie vstúpili hostky, ktoré v polovici prvého setu viedli už 12:7. Na druhý technický oddychový čas však už išli s jednobodovým náskokom slávistky. Tie sa dostali do pohody a svoj náskok zvyšovali až na konečný štvorbodový.

Domáce zverenky trénera Martina Hančíka ostali na víťaznej vlne aj v druhom dejstve. Hosťujúce volejbalistky robili chyby v útoku a Slávia tak poľahky zvyšovala vedenie. Doprastav po ese Rojkovej, ktorým kapitánka družstva znížila na 20:22 z pohľadu jej tímu, ešte vykresal nádej na zvrat. Dramatický druhý set však vyhrala nakoniec Slávia 28:26 a viedla už 2:0.

V treťom sete sa tímy striedali vo vedení, ale ani jednému sa nepodarilo odskočiť súperovi. Slávia pokazila v koncovke dva servisy, čo uľahčilo Doprastavu cestu za ziskom setu. Prvý setbal domáce ešte odvrátili, druhý však už nie a po Pencovej bloku vyhral Doprastav 25:23.

Hosťujúce hráčky povzbudila úspešná koncovku tretieho setu. Domáce mali problém presadiť sa v útoku, Doprastav hral v tejto fáze dobre, udržiaval si náskok a duel smeroval do tajbrejku. Štvrtý set ukončila esom Rojková a Doprastav ho vyhral hladko 25:15.

Začiatok tajbrejku patril Doprastavu. Viedol 2:0, lenže Slávia zásluhou Golitkovej, bloku Kóšovej a útoku Salanciovej otočila na 4:2 vo svoj prospech. Náskok domácich narástol po chybe Rojkovej už na šesť bodov - 10:4. Doprastav sa ani za tohto stavu nevzdával. Prvý mečbal mala Slávia, Crkoňová ho odvrátila, ale druhý už využila Golitková a Slávia víťazstvom 3:2 vyrovnala stav série na 2:2. 

Hlasy trénerov (podľa www.svf.sk): 
Martin Hančík (tréner Slávie EU): "Po dvoch setoch nemal Doprastav čo stratiť. My sme naopak začali hrať trochu v kŕči a zľakli sme sa víťazstva. Predsa len sme 3:0 nad Doprastavom ešte asi nevyhrali. Chvalabohu, že sme to nakoniec zvládli. Po prehratých dvoch setoch sme išli do tajbrejku v ťažkej pozícii a hneď sme v ňom prehrávali 0:2. Súper bol na koni, ale klobúk dolu pred mojimi hráčkami, že to zvládli. Veľká vďaka striedajúcim hráčkam, ktoré pomohli. Bol to výborný, dramatický volejbal. V stredu sa rozhodne, kto je lepší. Podľa mňa má Doprastav nôž na krku a my do toho pôjdeme uvoľnene." 

Eva Koseková (trénerka Doprastavu): "Mali sme dve slabšie chvíľky, keď nám v druhom sete Slávia ušla a my sme to doťahovali. V koncovke sme však spravili dve hrubé chyby. Druhú slabšiu chvíľku sme mali na začiatku tajbrejku, keď nám ušli o dva - tri body a už sme to nedokázali dotiahnuť. Boli sme dnes blízko k víťazstvu, je to škoda. Myslím si, že to bol dnes dobrý a kvalitný zápas, aj keď obe družstvá robili chyby. Chceli sme, aby dievčatá riskovali na servise aj v útoku a chyby z toho vyplývajú. Finálová séria je vyrovnaná, ani jedno družstvo nebolo ani počas sezóny výrazne lepšie. Rozhodne sa v stredu a verím, že úspešnejší budeme my."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok