Matovič kritizoval ministra školstva, do jedální sa vstupovať nebude

TA3 TASR
1.4.2020 12:50

Premiér Igor Matovič nemá problém s tým, aby sa v školských jedálňach varilo a strava sa neskôr roznášala seniorom. Avšak na druhej strane nesúhlasí s tým, aby dôchodcovia alebo študenti do nich chodili. Uviedol to počas tlačovej konferencie.

Matovič kritizoval ministra školstva, do jedální sa vstupovať nebude
TASR/František Iván

Matovič poznamenal, že ho mrzí "osobná iniciatíva" ministra školstva, vedy, výskumu a športu Branislava Gröhlinga, že by bez toho, aby informoval ústredný krízový štáb, komunikoval v tejto veci len s hlavným hygienikom. "Patrí to na ústredný krízový štáb, je to zásadné rozhodnutie. Nebudem súhlasiť s tým, aby študenti alebo dôchodcovia chodili do nejakej školskej jedálne. Zároveň nemám problém s tým, že bude školská jedáleň, podobne ako iné reštaurácie, variť stravu a budú ju rozvážať dôchodcom," povedal.

"Bol som ubezpečený, že rozhodnutie hlavného hygienika bude, že školské jedálne môžu variť tak isto ako ostatné reštaurácie," povedal Matovič. Poznamenal však, že v mnohých školských jedálňach pracujú ženy vyššieho veku, čo je zároveň riziková skupina. "Verím, že sa to urobí len tam, kde to bude nevyhnutné," uviedol Matovič.

Minister školstva na sociálnej sieti informoval, že do školských jedální nebudú chodiť seniori a žiaci spolu a nebudú tam spolu sedieť a jesť. "Jedlo sa bude vydávať a roznášať pre tých, ktorí si ho nedokážu zabezpečiť sami,"poznamenal. Školské jedálne budú môcť vydávať stravu, avšak za prísnych hygienických a bezpečnostných podmienok. Samotné samosprávy budú môcť rozhodnúť, či školské jedálne otvoria, a to na základe toho, či dokážu splniť podmienky, ktoré určí hlavný hygienik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok