PR správa

#Pijemeslovenské: Iniciatíva, do ktorej sa je radosť zapojiť

PR
31.3.2020 06:00

Pandémia koronavírusu sa výrazne dotkla gastronómie. Ohrozené sú reštaurácie a hotely, ale aj spoločnosti, ktoré tieto podniky zásobujú. Najlepšie, čo v tejto chvíli môžeme urobiť je podporiť našu ekonomiku, slovenských výrobcov, ale aj slovenských vinárov. Odštartovali sme preto iniciatívu #Pijemeslovenské.

#Pijemeslovenské: Iniciatíva, do ktorej sa je radosť zapojiť
PR

Zapojte aj vy, je to také jednoduché. Stačí si kúpiť a doma vychutnať slovenské víno.

Na eshope WinePlanet.sk teraz nájdete 560 slovenských vín od 46 vinárstiev v AKCII. Akciu na slovenské vína je možné využiť do 10.4.2020. Nechajte si víno doručiť kuriérom zadarmo a bezpečne až k vám domov.

Odporúčanie someliéra pre slovenské vína

„Slovenské vína zaznamenali za posledných 10 - 15 rokov nárast v kvalite. Niektoré z nich aj s potenciálom pre vyzrievanie. Najkvalitnejšie vína pochádzajú z odrôd Rizling rýnsky a Tramín červený, z nadčasovej Frankovky modrej zasa najhodnotnejšie červené víno. Napriek tomu, že je produkcia veľmi malá, v najlepších slovenských vínach nechýba genius loci, tak potrebný k chápaniu vín ako takých. Navyše, svojou regionálnou príbuznosťou, vytvárajú najlepšiu harmóniu v gastronómii. Ak sa k tomu pridá stále dobrá cena, je výber takmer jednoznačný,“ radí someliér WinePlanet.sk

pr-pavelka-2_ac1100ae-f12c-cd23.jpg

Pozrite si výber TOP slovenských vín od someliéra https://wineplanet.sk/vino-k-teme/top-vina-zo-slovenska

Celková spotreba vína na obyvateľa sa v roku 2018 zvýšila iba o 0,1% na 12,7l. Pre porovnanie u našich susedov v Čechách sa vypije 20,1l vína na osobu a európsky priemer je 36l vína na obyvateľa za rok. Ak máme zvýšiť spotrebu vína na Slovensku, v prvom rade musíme podporiť slovenské vinohradníctvo a vinárstvo.

pr-grand-bari_ac1100ae-f615-1241.jpg

V súčasnosti dosahuje produkcia vína na Slovensku ani nie pol percenta svetovej. Aj napriek tomu má Slovensko čo ponúknuť. Medzičasom vzniklo viacero nových vinárstiev s pozitívnym vzťahom k pestovaniu viniča ako dôležitého predpokladu do budúcnosti.

V každej zo šiestich vinohradníckych oblastí sa dá objaviť množstvo vín reflektujúcich svoj pôvod, ako aj vzťah k zdravému životnému prostrediu a vinifikácii. Vo vinohradoch logicky dominujú biele odrody Veltlínske zelené a Rizling vlašský, z modrých Frankovka modrá a Svätovavrinecké. Niekoľko odvážnych vinárstiev zaujme aj skvelou kupážou s vlastným štýlom. Nevyužitý potenciál tkvie v suchých šumivých vínach, ktoré čakajú na svoje objavenie.

pr-karpatska-perla_ac1100ae-f64d-f070.jpg

Najcennejším drahokamom v náhrdelníku našich vín je Tokaj a prírodne sladké výbery s jedinečným prejavom a pozoruhodnou kvalitou. Výber slovenských vín z nášho portfólia reprezentuje tú najlepšiu esenciu talentu, zručnosti a kvality.

Denisa Šutáková, someliérka WinePlanet,sk a Corner & Co.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok