Na východe USA bude ako na Marse, Floridu zasnežilo po desaťročiach

TA3 TASR
4.1.2018 09:28

Tuhá zima v Spojených štátoch si vyžiadala 20 ľudských životov. Sneženie a silný vietor sa z juhovýchodného pobrežia postupne presúva na sever. Trinásť štátov vydalo varovania pred arktickými búrkami.

Obyvatelia amerického štátu Florida zažili v stredu 3 januára po prvý raz po takmer troch desaťročiach sneženie. Ojedinelý úkaz zasiahol juhovýchod štátu, informovala spravodajská stanica Sky News. Naposledy v tomto štáte bohatom na slnečné svetlo snežilo v roku 1989.

Množstvo nadšených miestnych obyvateľov vrátane policajtov zverejnilo na sociálnej sieti Twitter zábery a videá tejto ojedinelej poveternostnej situácie.

Meteorológovia očakávajú na severovýchode Floridy päť až osem centimetrov snehovej pokrývky. Zároveň vydali výstrahy pred ľadovicou, mrazmi a výpadkami elektrickej energie. Zrušených bolo aj mnoho letov z letiska v Tallahassee.

S nízkymi teplotami bojujú aj iné americké štáty. Guvernéri štátov Georgia a Severná Karolína medzitým vyhlásili mimoriadny stav. Tuhá zima sa má minimálne nad východným pobrežím držať až do víkendu. V niektorých oblastiach severovýchodu bude chladnejšie ako na Marse.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok