Vo Wu-chane už tretí deň nemajú žiadny nový prípad nákazy

TA3 SITA
21.3.2020 09:06

V čínskom meste Wu-chan, pôvodnom epicentre celosvetovej pandémie nového koronavírusu, už tretí deň po sebe nezaznamenali žiadny nový prípad nákazy. V meste stále platia prísne opatrenia týkajúce sa pohybu.

Vo Wu-chane už tretí deň nemajú žiadny nový prípad nákazy
SITA/AP

Supermarkety, potraviny či obchody so zeleninou, ovocím a každodennými potrebami opäť otvorili. Z každej domácnosti môže ísť nakupovať len jedna osoba so špeciálnym povolením, a to len na dve hodiny denne.

Čínske úrady v sobotu informovali, že všetkých 41 nových prípadov v celej krajine zistili u ľudí, ktorí sa vrátili zo zahraničia. Celkovo zomrelo za uplynulých 24 hodín sedem osôb, z toho šesť vo Wu-chane. Vláda zruší karanténu mesta až po tom, ako tam nebudú mať žiadny nový prípad 14 dní po sebe.

Premiér Li Kche-čchiang zároveň vyzval k "stabilizácii trhových subjektov a obnove hospodárstva a sociálneho poriadku". Upozornil, že v súčasnosti sú naďalej dôležité kontrolné a preventívne opatrenia. Vláda spustila aj webstránku, na ktorej si ľudia môžu nájsť nové zamestnanie. Veria, že do konca júna tak obsadia desať miliónov pracovných pozícií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok